noodles volos banner

Με επιτυχία οι αγώνες τοξοβολίας στο Πήλιο

Αγώνα τοξοβολίας με την επωνυμία "Κένταυρος 2016" διοργάνωσε στον Αγ. Γιάννη, στο Πήλιο ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου την περασμένη Κυριακή 13/3/2016, με την Ακαδημία "Πέλοπος" Πατρών υπό την αιγίδα την Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας ( Ε.Ο.Τ).

'Ελαβαν μέρος μεγάλα ονόματα-πρωταθλητές του χώρου από τη Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, Τουρκία, Κύπρο, Γερμανία και Ουκρανία. Ήταν ένας αγώνας τοξοβολίας πολύ διαφορετικός και παγκόσμια μοναδικός διότι περιλαμβάνει όλα τα είδη των τόξων με την ονομασία TFG και  αντί να γίνεται σε ανοικτό μεγάλο χώρο (γήπεδο), όπως συνήθως, διεξήχθη στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Πηλίου, ανάμεσα σε δέντρα και με στόχους τοποθετημένους επάνω σε βράχους και άλλα φυσικά εμπόδια, σε μια υπέροχη διαδρομή 3χλ περιφερειακά του χωριού του Αγ. Ιωάννη. 
Για φέτος ήταν ο 1ος από τους τρεις που θα γίνουν στα πλαίσια του τροπαίου TFG 2016. Οι αθλητές του ΣΣΒ πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, με την Αικατερίνη Κατούνη να κατακτά το χρυσό μετάλλιο και τον Παναγιώτη Σταματόγλου το χάλκινο στις κατηγορίες τους. Ειδικά στο αγώνισμα του Ολυμπιακού Τόξου- (RECURVE) Ανδρών Α-70μ ο Παναγιώτης Σταματόγλου κατέλαβε την 3η θέση και ο Νικάκης Αθανάσιος την 5η θέση. Στο αγώνισμα του Ολυμπιακού Τόξου- (RECURVE) Γυναικών Α-70μ. η Αικατερίνη Κατούνη κατέλαβε την 1η θέση, η Τσαφετοπούλου Δέσποινα-Μαρία την 6η, η Παπαδημητρίου Νεφέλη την 7η και η Αιστρατή Γεωργία την 8η. 
Επίσης πργαματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Βόλο, το Πανελλήνιο Σεμινάριο Προπονητών Τοξοβολίας LEVEL 1, στο χώρο των Δημοτικών Αθλητικών Ξενώνων που διήρκησε από τις 5-7 & 26-28 Φεβρουαρίου 2016. Στο σεμινάριο αυτό, με υπεύθυνο και επικεφαλής τον κορυφαίο ομοσπονδιακό Τεχνικό- Εκπαιδευτή Προπονητών WAE LEVEL1 κ. Χρήστο Καρμοίρη, έλαβαν μέρος συνολικά 25 εκπαιδευόμενα στελέχη από διάφορα αθλητικά σωματεία της Ελλάδας. Μεταξύ αυτών ήταν και πέντε μέλη του Σ.Σ.Βόλου που επέτυχαν στις εξετάσεις και απέκτησαν επίσημο τίτλο πιστοποίησης προπονητού –εκπαιδευτή τοξοβολίας LEVEL 1: Κατούνη Κατερίνα, Τσαφετοπούλου Δέσποινα-Μαρία, Αιστράτη Γεωργία και Σταμάτογλου Παναγιώτη, οι οποίοι και θα επανδρώσουν προπονητικά την ομάδα τοξοβολίας του Σ.Σ.Βόλου.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας διά του Προέδρου της Πέτρου Συναδινού απεύθυνε ειδικό Ευχαριστήριο στο Δ.Σ και τον Πρόεδρο κ Γ. Βλιώρα του ν.π. του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου που προσέφερε την φιλοξενία του στην οικογένεια της τοξοβολίας και στον ΣΣΒ που παρείχε τα απαιτούμενα αθλητικά μέσα και εξοπλισμό και δημιούργησαν τις ιδανικές συνθήκες για την επιτυχή διεξαγωγή του σεμιναρίου. 
Επίσης, η Κατερίνα Κατούνη, στην ειδική τελετή βράβευσης των κορυφαίων αθλητών/τριών και σωματείων για το 2015 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Κυριακή στις 6/3/2016 από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, έλαβε τιμητική βράβευση ως 3η κορυφαία αθλήτρια στην κατηγορία Νέων Γυναικών, για τις εξαιρετικές επιδόσεις της κατά το αγωνιστικό έτος.