noodles volos banner

Oι άνθρωποι του αθλητισμού που "κατεβαίνουν" στις εκλογές

Ένα από τα βασικά κύτταρα κάθε κοινωνίας είναι ο αθλητισμός. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να μην έχει τους δικούς του... εκπροσώπους στη σημερινή εκλογική μάχη στη χώρα μας. Αρκετοί είναι και πάλι οι άνθρωποι εκείνοι που προέρχονται από τον χώρο των σπορ και αποφάσισαν να δώσουν πλέον τη μάχη του σταυρού. Άλλωστε, αν κάποιοι ξέρουν να μοχθούν και να μάχονται, είναι άνθρωποι που στερήθηκαν πολλά και έκαναν θυσίες προκειμένου να ξεχωρίσουν μέσα στον τεράστιο ανταγωνισμό του εκάστοτε αθλήματος. Η αίγλη τους, η αναγνωρισιμότητά τους, το γκελ που έκαναν στον κόσμο και εν δυνάμει ψηφοφόρο, αποτελούσαν ικανά στοιχεία για να προτιμηθούν στα διάφορα ψηφοδέλτια, δεν είναι ένα τωρινό φαινόμενο. Όλοι οι χώροι έχουν τους "δικούς" τους και καλύπτουν όλο το ιδεολογικό φάσμα, από την αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά.

Νέα Δημοκρατία
Η Νέα Δημοκρατία έχει υποψήφιο στην Α' Αθήνας τον άλλοτε καλαθοσφαιριστή, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος είναι Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Με θητεία σε Πανιώνιο, ΑΕΚ, Ιωνικό Νικαίας και Απόλλωνα Πάτρας, έπαιξε από το 1990 ως το 2004, έχει διατελέσει διεθνής με στις εθνικές ομάδες, ενώ έχει τελειώσει την Ιατρική Σχολή. Στην Α' Θεσσαλονίκης, είναι υποψήφιος ο άλλοτε ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής και πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, ενώ η Άννα Καραμανλή πέρα από τη δημοσιογραφική της ιδιότητα έχει και αυτή της πρωταθλήτριας του μήκους με τον Άρη (υποψήφια στην Β' Αθήνας). Επίσης, ο Κυριάκος Βιρβιδάκης κατεβαίνει στα Χανιά και υπήρξε -μεταξύ άλλων- πρωταθλητής στο άλμα εις μήκος.Επιπλέον, ο Κώστας Κουκοδήμος, πρωταθλητής Ελλάδας στο άλμα εις μήκος και με πολλές διακρίσεις, είναι υποψήφιος στην Πιερία, ενώ ο Σταύρος Καλαφάτης, πρώην διεθνής αθλητής χάντμπολ, υπήρξε πολλάκις σε υπουργικές θέσεις και είναι υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης. 

ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει δυο επιλογές στα ψηφοδέλτιά του, που να προέρχονται από τον χώρο του αθλητισμού. Η πρωταθλήτρια Κολύμβησης επί πολλά χρόνια και με πολλές συμμετοχές στην Εθνική ομάδα, η Ελένη Αυλωνίτου, είναι υποψήφια στην Β' Αθήνας και μάλιστα είχε εκλεγεί από την προηγούμενη Βουλή. Στη Μεσσηνία κατεβαίνει υποψήφιος ο Πέτρος Κωνσταντινέας, ένας άνθρωπος που προέρχεται από τον χώρο της διαιτησίας και ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός μετά το κάψιμο του φούρνου του και τις καταγγελίες του σχετικά με την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο. 

ΠΑΣΟΚ
Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην έχει την δυναμική του παρελθόντος, εντούτοις μένει πιστό στην παράδοσή του να έχει στους κόλπους του αρκετούς ανθρώπους από τον χώρο του αθλητισμού. Συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια, δεν θα μπορούσε να γίνει τώρα η εξαίρεση.Πάνω απ' όλους, είναι ο Πύρρος Δήμας με τα τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια στην άρση βαρών και ο οποίος κατεβαίνει στην Β' Αθήνας, θυμίζοντας ότι είναι ήδη Βουλευτής, αφού είχε βρεθεί στο Επικρατείας του Κινήματος το 2012. Ο Κώστας Χαριτωνίδης υπήρξε προπονητής βόλεϊ και με τον Αρη, κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1997 και κατεβαίνει στην Α' Θεσσαλονίκης. Ο Γιάννης Γούναρης, άλλοτε διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού και μετέπειτα προπονητής, είναι υποψήφιος ΠΑΣΟΚ στην Α' Θεσσαλονίκης. Η Κυριακή Γιαννακίδου, πρωταθλήτρια στίβου στο άλμα εις μήκος με τα χρώματα του ΠΑΟΚ και της εθνικής ομάδας, κατεβαίνει στη Β' Θεσσαλονίκης. 

ΚΚΕ
Τους δικούς του εκπροσώπους από τον χώρο του αθλητισμού έχει και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και είναι τρεις. Ο Γιώργος Καΐκης, υπήρξε πρωταθλητής στίβου στα 200μ. και μέλος της εθνικής ομάδας, κατεβαίνοντας υποψήφιος στο νομό Τρικάλων. Ο Κώστας Πετρόπουλος, άλλοτε διεθνής καλαθοσφαιριστής και μετέπειτα προπονητής, αναλαμβάνοντας και την Εθνική Ανδρών, κατεβαίνει στο νομό Αχαΐας, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία θα διεκδικήσει τον σταυρό ο πρώην διαιτητής, Βασίλης Νικάκης, ο οποίος είναι και πρώην πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. 

Ανεξάρτητοι Έλληνες
Η Έλενα Κουντουρά, πέρα από πασίγνωστο μοντέλο με διεθνή καριέρα, ήταν και αθλήτρια στο άλμα εις ύψος και κατεβαίνει στη μάχη του σταυρού στην Α' Αθήνας. Στον εκλογικό αγώνα θα βρεθεί και μια εμβληματική μορφή του Παναθηναϊκού (1989-2005), ο Κριστόφ Βαζέχα, ο οποίος εντάχθηκε στο Κόμμα του Πάνου Καμμένου και είναι υποψήφιος στην Α' Αθήνας. Αφού τελείωσε την καριέρα του, εργάστηκε ως βοηθός προπονητή στον Παναθηναϊκό και ως πρώτος προπονητής στο Αιγάλεω, στον Φωκικό, στην Καλλιθέα και φέτος είναι στον Φωστήρα. 

Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει τον δικό του εκπρόσωπο με το ΛΑ.Ο.Σ. σε αυτές τις εκλογές και ο λόγος γίνεται για τον άλλοτε ποδοσφαιριστή του Ηρακλή, Λάκη Παπαϊωάννου, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης. 

Το Ποτάμι
Πολλούς υποψηφίους από τον αθλητισμό έχει Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη. Στις εκλογές (Β' Αθήνας) κατεβαίνει ο άλλοτε διεθνής καλαθοσφαιριστής, Μέμος Ιωάννου, που έπαιξε σε ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Άρη, ενώ από τον χώρο του βόλεϊ έχουμε τον προπονητή, Στέλιο Προσαλίκα, στη Β' Αθήνας. Έπαιξε στον Ολυμπιακό, ήταν διεθνής ως προπονητής πήρε πρωταθλήματα με τον Παναθηναϊκό, ενώ κοουτσάρισε τους "ερυθρόλευκους" και την ΑΕΚ, βρέθηκε στον πάγκο της Εθνικής (Ολυμπιακοί 2004), ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της Ομοσπονδίας βόλεϊ. Ο Γιώργος Μαυρωτάς, διεθνής παίκτης πόλο με πέντε παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες, υπήρξε αρχηγός της εθνικής ομάδας, για χρόνια στη Βουλιαγμένη, ενώ σήμερα στα 47 του χρόνια παίζει πόλο με τον Υδραϊκό και κατεβαίνει στην Περιφέρεια Αττικής. Τέλος, η Σταυρούλα Αντωνάκου, πρώην διεθνής πoλίστρια, είναι υποψήφια στη Β' Πειραιά. Στις προηγούμενες εκλογές κατέβηκε με την Πολιτική Συμφωνία της Νόρας Κατσέλη. 

Χρυσή Αυγή
Ο αθλητισμός έχει τον εκπρόσωπό του και στον εθνικιστικό χώρο, αφού ο άλλοτε διαιτητής, Σωτήρης Βοργιάς, κατεβαίνει υποψήφιος στη Β' Πειραιά.

πηγή sport24.gr

Last modified onSunday, 25 January 2015 13:41