noodles volos banner

Παρουσίαση του Ιστορικού Αρχείου των Ολυμπιακών Αγώνων

H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία διοργανώνουν το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, στην Αρχαία Ολυμπία, στις 17:30, εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση του Ιστορικού Αρχείου της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004».

Το πολύτιμο και φυσικά μοναδικό αυτό αρχείο εγκαταστάθηκε στο πρώην Αμφιθέατρο Συνεδρίων «Όττο Σίμιτσεκ» της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και δημιουργήθηκε με την επιμέλεια της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΑ 2004».

Η χρηματοδότησή του έγινε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και περιλαμβάνει έγγραφα, βίντεο, ταινίες, φωτογραφίες και κάθε είδους υλικό, που συνδέεται έμμεσα και άμεσα με τη διοργάνωση των Αγώνων του 2004.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία έχει αναλάβει να συντηρήσει και να λειτουργήσει το αρχείο αυτό, το οποίο σκοπό έχει να καλύψει όλες τις ανάγκες έρευνας και τεκμηρίωσης για την πληρέστερη αποτύπωση των δεδομένων που συνέβαλαν στην προετοιμασία, συνολική οργάνωση και διεξαγωγή του μεγάλου αυτού γεγονότος.