noodles volos banner

Αγώνες τοξοβολίας με πανελλήνια συμμετοχή στο Εκθεσιακό

Άλλη μία σημαντική αθλητική διοργάνωση πραγματοποιείται στην πόλη του Βόλου. Είναι οι Αγώνες Τοξοβολίας κλειστού στίβου Α΄ και Β΄ κατηγορίας όλων των ηλικιακών κατηγοριών, Ολυμπιακού και Σύνθετου στόχου Πανελλήνιας συμμετοχής.

Πραγματοποιούνται στο Εκθεσιακό Αθλητικό Κέντρο Δήμου Βόλου την Κυριακή 16 Νοεμβρίου με ώρα έναρξης 10.00 έως 16.00. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Οργανώνονται από το Σκοπευτικό Σύλλογο Βόλου υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Ο Βόλος είναι μια πόλη με μεγάλη και ποικίλη ανάπτυξη στον αθλητισμό και το αποδεικνύει με τις δεκάδες αθλητικές δράσεις που πραγματοποιούνται.

Η τοξοβολία είναι ένα  Ολυμπιακό Άθλημα, που αναπτύσσεται μέσω του Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου με τη συμμετοχή πολλών νέων αθλητών. Τέτοιου είδους διοργανώσεις Πανελλήνιας εμβέλειας, βοηθούν στην ανάπτυξη του αθλήματος, αλλά και τονώνουν την τοπική οικονομία ως σημαντικοί παράγοντες αθλητικού τουρισμού.

Και ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου μέσω της Διεύθυνσης Αθλητισμού στηρίζει για άλλη μια φορά έμπρακτα αυτές τις διοργανώσεις.

Ο  Βόλος κεντρικό σημείο της Ελλάδας και πόλη με μοναδικές ομορφιές αποτελεί ανέκαθεν πόλο έλξης για αθλητικά γεγονότα.

Οι συγκεκριμένοι αγώνες γίνονται για πρώτη φορά στη πόλη μας μετά από πολλά χρόνια και συγκεντρώνουν το πανελλήνιο ενδιαφέρον αθλητών, θεατών και φίλων του αγωνίσματος. Ήδη πολλά σωματεία και αθλητές από άλλες πόλεις έχουν δηλώσει συμμετοχή  και αναμένεται να καταφθάσουν στο Βόλο νωρίτερα από την ημέρα των αγώνων.

Μέλη της ΕΦΟΤ και κριτές των αγώνων, είναι επίσημα προσκεκλημένοι των διοργανωτών και  θα παραβρίσκονται καθόλη τη διάρκεια.

Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου από το 1911 στέκεται αποτελεσματικός αρωγός σε κάθε προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας με σκοπούς που προάγουν τον κλασσικό αθλητισμό, το πνεύμα, τον χαρακτήρα και τον πολιτισμό.       

Στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η Δ/νση Αθλητισμού θα αποστείλει κάλεσμα για τους αγώνες ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά το «ευγενές» και  ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας,  που διεξάγεται τόσο σε κλειστό όσο και σε υπαίθριο στίβο, είναι θεαματικό και έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές ειδικά στις νεαρές ηλικίες.

Ο ΣΣΒ έμπειρος διοργανωτής μεγάλων αθλητικών γεγονότων φιλοδοξεί  με την αρωγή   των τοπικών φορέων και ειδικά του Δήμου Βόλου να καθιερώσει το γεγονός ως αθλητικό θεσμό και να επιτύχει η πόλη μας, την ανάληψη στο μέλλον αγώνων ευρωπαϊκού επιπέδου.

Από τους συνδιοργανωτές προσκαλούνται όλοι οι Βολιώτες να επισκεφτούν το Εκθεσιακό Κέντρο και να υποστηρίξουν με την παρουσία τους το άθλημα.

 

 

Last modified onWednesday, 12 November 2014 12:25