noodles volos banner

Δραστηριότητες των Συνταξιούχων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι δυο πρώτες προγραμματισμένες εκδηλώσεις των Συνταξιούχων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής Νομού Μαγνησίας.

Διαβάστε στο παρακάτω άρθρο του Στάθη Τοπαλίδη τις δραστηριότητες του συλλόγου.

«Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι δυο πρώτες προγραμματισμένες εκδηλώσεις των Συνταξιούχων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής Νομού Μαγνησίας. Η πρώτη έγινε στην συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου PARK HOTEL, με θέμα: «Ελάτε να γνωρίσουμε την Ελληνική φύση περπατώντας», με ομιλητή τον εξαίρετο συνάδελφο Γιώργο Ευθυμίου , κατά την οποία, εκτός των συναδέλφων Καθηγητών , παραβρέθηκαν αρκετοί φίλοι και λάτρεις των περιπατητικών και ιστορικών ορειβατικών, φυσιολατρικών Συλλόγων του Βόλου.

Μεταξύ άλλων , παρέστη και ο Δάσκαλος , συγγραφέας Δημήτρης Κωνσταντάρας, του οποίου την ορειβατική δεινότητα μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε πρόσφατα.

Επίσης παρευρέθη και ο Κωνσταντίνος Λαούδης , ορειβάτης και στυλοβάτης του Ορειβατικού Συλλόγου , του οποίου το βιογραφικό γύρω από τις τολμηρές του αναβάσεις , αρκετά καλά γνωρίζουμε.

Ο κος Γιώργος Ευθυμίου ανέπτυξε με σύγχρονο τρόπο , τις θεωρητικές και επιστημονικές του γνώσεις καθώς και τις εμπειρίες και τα βιώματά του, με γλαφυρότητα και μας παρέσυρε στην άνετη συμμετοχή μας στην εκδρομή , η οποία πραγματοποιήθηκε στα Πριόνια του Ολύμπου , την Κυριακή στις 05-10-2014.

Αυτή ήταν η δεύτερη δράση του Συλλόγου μας. Όντως ήταν μια έξοδος γνωριμίας με τη φύση περπατώντας σε πρωτόγνωρα μονοπάτια στους πρόποδες του Ολύμπου.

Ήταν μια μαγική διαδρομή κατά την οποία εναλλάσσονταν οι εκπληκτικές εικόνες της φύσης και της παράδοσης, με εκείνες της ιστορίας αυτού του τόπου , όπως τις ερειπωμένες καμένες εκκλησίες και τα μοναστήρια. Οι συμμετέχοντες πολύ σύντομα απέκτησαν ομαδικό πνεύμα , συνεργάστηκαν άψογα με το μυαλό και την ψυχή της ομάδας, τον κο Ευθυμίου, του οποίου η επιστημονική κατάρτιση, η ευσυνειδησία, η σωστή καθοδήγηση, και ο ενθουσιασμός ενέπνευσαν εμπιστοσύνη σε όλους μας .

Η ομάδα ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά, με χαρά στις όποιες δοκιμασίες καλέστηκε να ξεπεράσει. Ο κος Ευθυμίου , κέρδισε από όλους τις βαθιές ευχαριστίες μας για την αξέχαστη εμπειρία που μας χάρισε και τα συγχαρητήρια για την εθελοντική του προσφορά προς τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας. Για όλους ήταν μια πολύ ωραία αρχή και ευχόμαστε καλή πορεία των υπολοίπων εκδηλώσεών μας, να προσφέρουμε στους φίλους και μέλη μας χαρά , συναδελφικότητα, αλληλεγγύη και αγάπη. Προέχει για μας να έχουμε καλό θετικό πνεύμα και διάθεση».

Στάθης Τοπαλίδης