noodles volos banner

Παύλος Μαβίδης: Ανοιχτό το ΕΑΚ για τον καθένα όλη την ημέρα

Παρανόμως κλείνουν εδώ και δύο ημέρες, οι πόρτες του ΕΑΚ Βόλου, απογευματινές ώρες, που κάνει προπόνηση η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού, επισήμανε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Παύλος Μαβίδης, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» με αφορμή παράπονα αθλούμενων που βρήκαν την πόρτα κλειστή.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού τόνισε ότι οι πόρτες του σταδίου για τους αθλούμενους είναι ανοιχτές όλη την ημέρα, ακόμη κι όταν προπονείται η ομάδα, καθώς οι αθλούμενοι συνήθως τρέχουν στα κουλουάρ και όχι στον χλοοτάπητα, όπου γίνεται η προπόνηση.

Αθλούμενοι στο Εθνικό Στάδιο Βόλου κατήγγειλαν ότι το απόγευμα της Τετάρτης πήγαν για την καθημερινή τους άσκηση, αλλά βρήκαν τις πόρτες κλειστές, διότι – όπως πληροφορήθηκαν – πραγματοποιούσε τη προπόνησή της η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού, και «παρότι δεν υπήρχε προφανής λόγος να υπάρχει αυτός ο περιορισμός, καθώς επί δεκαετίες το κοινό μπορούσε να χρησιμοποιεί το ταρτάν του σταδίου ταυτόχρονα όποτε γίνονταν προπονήσεις ποδοσφαιρικών ομάδων». Χαρακτηρίζουν δε οξύμωρο ότι η είσοδος επιτρεπόταν μόνο στους φιλάθλους της ομάδας που ήθελαν να παρακολουθήσουν τη προπόνηση!

Το ίδιο συνέβη και χθες Πέμπτη, που οι αθλούμενοι βρήκαν και πάλι τις θύρες κλειστές, και ανυπόγραφο κείμενο, που πληροφορούσε ότι από τις 19.00 ως τις 20.45 δεν επιτρεπόταν η χρήση του γηπέδου από το κοινό. «Από συναθλητές μας μάλιστα που συναντήσαμε έξω από το στάδιο, πληροφορηθήκαμε ότι ζητήθηκε από τους ‘υπεύθυνους’ να διακόψουν τη προπόνησή τους, όταν πλησίαζε η ώρα που αναγραφόταν στην ανακοίνωση ότι επρόκειτο να κλείσει το στάδιο», τονίζουν.
Όπως αναφέρουν συμπολίτες που γυμνάζονται στο Στάδιο, εξακρίβωσαν ότι «δεν δόθηκε καμία άδεια από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου, και όποιος έκλεισε τις πόρτες και έβγαλε έξω τους αθλούμενους, παρανόμησε. Γι’ αυτό άλλωστε και το τοιχοκολληθέν κείμενο ήταν ανυπόγραφο και χωρίς ημερομηνία». Οι αθλούμενοι διερωτώνται με ποιο δικαίωμα οι υπεύθυνοι της ποδοσφαιρικής ομάδας έκλεισαν τις πόρτες και τονίζουν ότι η παραχώρηση του σταδίου, δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται κατάχρηση σε βάρος του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Καλούν δε τη νέα Δημοτική Αρχή να τοποθετηθεί για το πρόβλημα που δημιουργείται και να δώσει τέλος, όταν αναλάβει τα καθήκοντά της σε όσους παρανομούν και αυθαιρετούν σε βάρος της νεολαίας και του αθλούμενου κοινού.

«Ανοιχτό για τον καθένα το στάδιο»
Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5», ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Παύλος Μαβίδης τόνισε ότι μέσα στο συμφωνητικό ενοικίασης του σταδίου στην ομάδα που έχει υπογραφεί, ο καθένας μπορεί να πάει και να αθληθεί στο στάδιο Βόλου, όταν προπονείται ο Ολυμπιακός, αλλά στα κουλουάρ και όχι στο γήπεδο που βρίσκεται ο χλοοτάπητας και χωρίς να ενοχλεί κάποιος την ομάδα.
Για καταγγελίες συμπολιτών ότι, όταν γίνεται προπόνηση κλείνουν οι θύρες του Σταδίου και δεν μπορούν να μπουν μέσα οι αθλούμενοι, ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ επισημαίνει ότι ο κόσμος που θέλει να αθληθεί ελεύθερα μπορεί να πάει στο στάδιο. «Το ΕΑΚ Βόλου είναι ανοιχτό από το πρωί ως το βράδυ και ο καθένας μπορεί να πάει και να αθληθεί στο ταρτάν», δήλωσε.
Ο Π. Μαβίδης επισήμανε ότι από τη στιγμή που δόθηκε το παραχωρητήριο στον Ολυμπιακό, έχει το δικαίωμα η ομάδα να κλειδώνει τα αποδυτήρια, αλλά διαβεβαίωσε ότι όλη την ημέρα είναι υπάλληλοι του Δήμου εκεί και μπορεί ο καθένας να μπει και να αθληθεί.

Επερώτηση Θεολόγου Διαμαντένια για το ΕΑΚ
Επερώτηση κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Θεολόγος Διαμαντένιας για το θέμα που έχει προκύψει με το ΕΑΚ και τις καταγγελίες αθλητών, αλλά και πολιτών για τη λειτουργία του. Όπως αναφέρει «Κύριε Πρόεδρε ,
με λύπη πληροφορήθηκα τις καταγγελίες αθλητών κλασσικού αθλητισμού και απλών συμπολιτών μας για τη λειτουργία του Ε.Α.Κ
Η Π.Α.Ε Ολυμπιακός Βόλου αυθαίρετα προβαίνει σε κλείδωμα των θυρών , χωρίς προειδοποιήσεις, χωρίς να έχει το δικαίωμα και εμποδίζει τους δημότες στο δικαίωμα της άθλησης. Για δεκαετίες ταυτόχρονα πραγματοποιούνταν προπονήσεις της ποδοσφαιρικής ομάδας και των αθλητών στίβου χωρίς προβλήματα.
Θα ήθελα να πληροφορηθώ , αν ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βόλου εκτός από το δικαίωμα της χρήσης στην Π.Α.Ε έχει παραχωρήσει και άλλα δικαιώματα στο Ε.Α.Κ (σφράγισμα των θυρών την ώρα της προπόνησης κ.λ.π).
Εάν , όπως φαντάζομαι, δεν έχει παραχωρήσει άλλα δικαιώματα , με ποιο τρόπο θα αντιδράσει στις αυθαίρετες συμπεριφορές ;
Όλοι θέλουμε το καλό όλων των αθλητικών σωματείων , αλλά υποχρέωση του Δήμου είναι πρωτίστως η συμπαράσταση του στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
Επίσης καταγγέλλεται αδιαφορία στη χρηστή χρήση των εγκαταστάσεων στο Ε.Α.Κ. Σας παρακαλώ να διερευνήσετε τις καταγγελίες.
Με τιμή
Διαμαντένιας Θεολόγος
Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου».

Last modified onFriday, 25 July 2014 12:57