noodles volos banner

Έλληνας αθλητής με αναπηρία θα αγωνιστεί στον αγώνα Ironman!

Ο Γιάννης Χατζήμπεης, Έλληνας παραολυμπιακός αθλητής, πρωταθλητής τριάθλου και ιδρυτής της πλατφόρμας crowdfunding GIVE&FUND, θα επιχειρήσει να γίνει ο πρώτος Έλληνας αθλητής με αναπηρία που θα ολοκληρώσει τον μαραθώνιο αγώνα Τριάθλου IRONMAN, ο οποίος πραγματοποιείται στη Φρανκφούρτη στις 6 Ιουλίου του 2014.

Το IRONMAN είναι ένα μαραθώνιο Τρίαθλο. Εάν το Ολυμπιακό Τρίαθλο, αποτελείται από κολύμβηση 1500 μέτρων, ποδηλασία 40 χιλιομέτρων και τρέξιμο 10 χιλιομέτρων, το IRONMAN απαιτεί 3,8 χιλιόμετρα κολύμβησης, 180 χιλιόμετρα ποδηλασίας και στο τέλος έναν μαραθώνιο 42,2 χιλιομέτρων, συνεχόμενα, χωρίς διακοπή. Ένας αγώνας που ανάλογα με τις δυνατότητες του κάθε αθλητή και τις συνθήκες του αγώνα, μπορεί να διαρκέσει από 8 -15 ώρες.

Με τον αγώνα του, ο Γιάννης Χατζήμπεης έχει ως στόχο να ενισχύσει τους σκοπούς του Non Violence Project Greece, ενός Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού πού στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και στην εκπαίδευση των παιδιών, από μικρή ηλικία, στην ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων που προκύπτουν στην καθημερινότητα. Για το σκοπό αυτό, σχεδιάζονται στοχευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα που δίνουν τη δυνατότητα σε αθλητές, προπονητές, μαθητές, και δασκάλους, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να αποκτήσουν γνώση και να κατανοήσουν το πώς να επιλύουν συγκρούσεις με ειρηνικό τρόπο.