noodles volos banner

Χρυσή ισοπαλία με τον πρωτοπόρο ο Κένταυρος Αγριάς

  • Published in Handball

Μια παλικαρίσια ισοπαλία με σκορ 23-23 πήρε η ομάδα του Κενταύρου Αγριάς στο σαββατιάτικο αγώνα της 15ης αγωνιστικής της Α2 χάντμπολ ανδρών, που έγινε στο ΕΑΚ Βόλου, κόντρα στην πρωτοπόρο ομάδα των Βριλησσίων.

Ο Κένταυρος, που πραγματοποίησε εξαίρετη εμφάνιση, έμεινε για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική αήττητος στο πρωτάθλημα, ενώ αποδεικνύεται και κακός δαίμονας για τα Βριλήσσια, καθώς και πέρυσι τέτοια εποχή είχε κερδίσει στην Αθήνα.

Το παιχνίδι είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι με πολλές και καλές φάσεις εκατέρωθεν και με συγκλονιστικό φινάλε.  Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά από την αρχή και συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι τα μισά του ημιχρόνου.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο η ομάδα των Βριλησσίων με κλεψίματα στην άμυνα και με επιθετική δεινότητα πήρε προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων στο 23ο λεπτό (7 - 11). Όμως οι παίκτες της μαγνησιώτικης ομάδας έδειξαν σθένος και διάθεση στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου και με ολική επαναφορά ισοφάρισαν το σκορ σε 11 - 11.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι κύλησε ισορροπημένο και για τις δύο ομάδες μέχρι τις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Κένταυρος με αποτελεσματικότητα στην επίθεση και πολύ καλή άμυνα, πήρε διαφορά δύο τερμάτων  πέντε λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Οι παίκτες των Βριλησσίων είχαν όμως την ψυχραιμία να ισοφαρίσουν το παιχνίδι και να φτάσουμε στο τελευταίο λεπτό με τις δύο ομάδες ισόπαλες (22 - 22). 

Στην επίθεση των Βριλησσίων η φιλοξενούμενη ομάδα κέρδισε πέναλτι, σε μια φάση βέβαια που οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται, γιατί η μπάλα δε δόθηκε στον Κένταυρο δύο φορές προηγουμένως. Η πρώτη ήταν, όταν ο Ντούσικος σούταρε, ο Καραπαναγιωτίδης απέκρουσε και ο Κρατήρας μάζεψε την μπάλα ευρισκόμενος έξω από τα 6 μέτρα, όμως οι διαιτητές έδωσαν την μπάλα ξανά για τη Βριλήσσια. Η δεύτερη η αμέσως επόμενη, όταν ο Φιλίππου έκανε καθαρά βήματα, πριν πασάρει σε συμπαίκτη του, τα οποία όμως δε σφυρίχτηκαν.

Το πέναλτι εκτέλεσε ο Ντούσικος, δίνοντας προβάδισμα στα Βριλήσσια. Στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Μιμίκος (κορυφαίος σκόρερ του παιχνιδιού) κέρδισε πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος και ισοφάρισε το παιχνίδι. Ένα ισόπαλο αποτέλεσμα που κρατήθηκε μέχρι τέλους, καθώς η επίθεση για τα Βριλήσσια πέρασε ανεκμετάλλευτη. 

Τη χρυσή αυτή η ισοπαλία και τη μεγάλη εμφάνιση οι παίκτες του Κενταύρου την αφιέρωσαν στον συμπαίκτη τους Παναγιώτη Ασαρίδη, που είχε τα γενέθλιά του (ήταν η συγκινητική η στιγμή που στο τέλος του παιχνιδιού έσβησε τα κεράκια μέσα στο γήπεδο, με τους παίκτες και του φιλάθλους να του τραγουδάνε τα χρόνια πολλά!)

Τα πεντάλεπτα: 2 - 1, 3 - 3, 4 - 5, 6 - 9, 8 - 11, 11-11, 11 - 11, 13 - 13, 16 - 16, 18 - 18, 20 - 19, 23 - 23

Δίλεπτες: 4 - 3

Πέναλτι: 2/4 - 7/9

Κένταυρος Αγριάς: Καραπαναγιωτίδης (τερμ.), Μακρής (τερμ.), Κρατήρας, Μακρής, Κουρίδης, Ζωναρόπουλος (3), Αστέρης (3), Οικονόμου, Σκετόπουλος (2), Καρανάσιος (1), Μιχαηλίδης, Ασαρίδης (1), Νούλης (3), Μιμίκος (10).

Βριλήσσια: Καμπούρης (τερμ.) Φίλης (τερμ.), Τζανιδάκης (4), Λέκκας (1), Πέρρος, Ντούσικος (6), Όρκας (3), Τσαγκούλης (2), Φιλίππου, Κάτρης, Νικολακόπουλος (6), Παπαϊωάννου, Σκουλάς (1), Παππάς