noodles volos banner

Διπλό για τον Κένταυρο Αγριάς που ισοδυναμεί με μισή παραμονή...

  • Published in Handball

Σημαντική νίκη πέτυχε η ανδρική ομάδα του Κενταύρου Αγριάς, καθώς στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής επιβλήθηκε 20-22 στα Βριλήσσια της ομώνυμης ομάδας. Η νίκη αυτή έδωσε στην ομάδα της Μαγνησίας μεγάλη βαθμολογική ανάσα, διότι τρεις στροφές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος βρίσκεται στην 8η θέση με 11 βαθμούς, 5 περισσότερους από τον Τελαμώνα Σαλαμίνας (που έχει ένα ματς λιγότερο που θα κριθεί στον αθλητικό δικαστή).

Η ομάδα του Κενταύρου, παρά την κούραση και τη ταλαιπωρία του 6ώρου ταξιδιού, λόγω των γνωστών συνθηκών που επικρατούν στις εθνικές οδούς, παρά τις πολλές και σημαντικές ελλείψεις κυρίως στη περιφέρεια, εμφανίσθηκε πολύ δυνατή στον αγωνιστικό χώρο από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Οι νεαροί αθλητές βρίσκαν λύσεις τόσο σε οργανωμένη άμυνα, με πολύ καλά τέρματα από τα εννέα μέτρα, όσο και με κλεψίματα στις επιθέσεις των Βριλησσίων, που γινόταν εύκολα τέρματα. Έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε 9-10. 
Ο Κένταυρος μπήκε εξίσου μαχητικά και στο δεύτερο ημίχρονο, με όπλο την πολύ καλή άμυνα (είχε σε εξαίρετη μέρα τον Σαμαρά) και με επιθετική αιχμή τον νεαρό Χρήστο Μακρή, πήρε προβάδισμα 4 τερμάτων (11-15) στο 42ο λεπτό. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα των Βριλησσίων προσπάθησε να αντιδράσει και έξι λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού ισοφάρισε 18-18. Στο χρονικό σημείο εκείνο τα Βριλήσσια κέρδισαν δύο πέναλτι, στα οποία ο τερματοφύλακας Μακρής Χρήστος είπε όχι, κρατώντας ζωντανή την ομάδα της Μαγνησίας στο παιχνίδι. 
Το τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα ήταν δραματικό. Ο Κένταυρος Αγριάς προηγήθηκε 18-20, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 1'20'' πριν τη λήξη. Με τη σέντρα, την μπάλα πήρε στη κατοχή του ο Μιμίκος, ο οποίος αφού βρήκε "ανοικτή" την άμυνα, πέτυχε ένα καθοριστικό τέρμα (20-21). Η επόμενη επίθεση των Βριλησσίων πέρασε άκαρπη και έτσι ο Κένταυρος με τον Αστέρη να σκοράρει, διαμόρφωσε το τελικό 20-22.

Βριλήσσια: Τσιβρανίδης, Κότσιρας, Σομπιρακούλ (1), Γαλανάκης (2), Όρκας (4), Ντούσικος (5), Κλέωπας (4), Κάτρης (1), Κατσαρός (2), Νικολακόπουλος (1), Σταύρου, Λιάλιος, Καμπουρέλης. 
Κένταυρος Αγριάς: Σαμαράς, Μακρής Χρ,, Μιμίκος (5), Καρανάσιος (1), Ζωναρόπουλος (2), Νούλης (2), Μακρής Χρ. (6), Κρατήρας, Αστέρης (3), Ασαρίδης (3), Μιχαηλίδης, Μάνο, Κοντογιώργης, Κουρίδης.