Logo
Print this page

Πρόκριση στο παγκόσμιο για την ποδηλάτισσα ΑΜΕΑ Ελ. Καλαντζή από τον Βόλο

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας, που θα γίνει στο Λος Άντζελες, προκρίθηκε η 16χρονη Βολιώτισσα αθλήτρια της ποδηλασίας ΑΜΕΑ, Ελένη Καλαντζή, μετά το καταπληκτικό ντεμπούτο που έκανε χθες Σάββατο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μαζί με την Ηρώ Μηλάκη ως δίδυμο στο τάντεμ γυναικών.

Οι αθλήτριες του σωματείου ΑμεΑ Τάλως Ηρακλείου έκαναν την πρώτη επίσημη παρουσία τους στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πίστας ΑμεΑ και κατάφεραν με το… καλημέρα να πιάσουν το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα γίνει το Μάρτιο στο Λος Άντζελες.

Το νέο αυτό δίδυμο (σ.σ. η Αδαμαντία Χαλκιαδάκη αποφάσισε να μην αγωνιστεί φέτος και τη θέση της πήρε η 16χρονη αθλήτρια από το Βόλο) έδειξε από τον πρώτο επίσημο αγώνα τη δυναμική του. Με επίδοση 12.608 στο πρώτο μέρος του πανελλήνιου πρωταθλήματος, κατάφερε να πιάσει το όριο για τη μεγαλύτερη εφετινή διοργάνωση του 2017 στην πίστα.

«Νιώθω υπέροχα. Το γεγονός ότι το πρώτο μου ταξίδι εκτός Ελλάδας συνδυάζεται και με την παρουσία μου σε ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός, με κάνει να αισθάνομαι μοναδικά», είπε η νεαρή ποδηλάτης από τον Βόλο, η συνεργασία της οποίας με την πρωταθλήτρια Ελλάδας, Ηρώ Μηλάκη, μετράει μόλις λίγους μήνες.

«Θέλαμε έναν χρόνο κοντά στο 16.0 που έδινε την πρόκριση για το παγκόσμιο. Ήρθε ένας ακόμη καλύτερος χρόνος και αυτό μας κάνει διπλά χαρούμενες. Η συνεργασία μας μόλις ξεκίνησε και στο μέλλον θα μπορέσουμε να κάνουμε ακόμη καλύτερες επιδόσεις», είπε από την πλευρά της η Μηλάκη.

«Η μετάβαση αγωνιστικού διδύμου δείχνει να βρίσκεται σε καλό δρόμο. Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή, αλλά υπάρχει όρεξη για δουλειά κι αυτό είναι το σημαντικότερο τη δεδομένη χρονική περίοδο. Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα μέχρι τους αγώνες του Λος Άντζελες, ώστε να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με τη σημερινή εμφάνιση, τα κορίτσια πέτυχαν την 7η καλύτερη επίδοση στον κόσμο», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Βαρβεράκης.

 

 

 

 

 

Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]