noodles volos banner

"Είμαι σε καλό δρόμο και περιμένω μια πολύ καλή εμφάνιση"

Ο Χρήστος Βολικάκης είναι μία από τις ελπίδες της χώρας μας για μια πολύ καλή παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο Βολιώτης πρωταθλητής ο οποίος έδειξε με τις πρόσφατες εμφανίσεις του στη Γαλλία ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, μίλησε στο magnesiasports για τις φιλοδοξίες του στην τρίτη Ολυμπιάδα που θα πάρει μέρος.

“Έχουμε ετοιμαστεί αρκετά καλά, είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και πάμε στη Βραζιλία για το καλύτερο δυνατό. Το αγώνισμα του κέιριν έχει πολλά απρόοπτα αλλά θα κάνουμε την προσπάθειά μας για να βρεθούμε ψηλά” δήλωσε αρχικά ο Χρήστος και συνέχισε αναφορικά με τους αντιπάλους του: “Όλους τους αθλητές που θα βρω μπροστά μου στον αγώνα, τους έχω κερδίσει έναν-έναν σε διάφορες διοργανώσεις. Το άγχος είναι στα προκριματικά, στην πρώτη κούρσα. Αφού την ξεπεράσουμε με επιτυχία, με την κατάσταση την αγωνιστική που βρίσκομαι, θεωρώ ότι θα πάμε πολύ καλύτερα. Είναι και θέμα τύχης οι πρώτες σειρές, ποιους αντιπάλους θα έχω. Εκεί είναι το δύσκολο κομμάτι των αγώνων. Μετά οι αθλητές περνάνε στη δωδεκάδα, όπου χωρίζονται σε δύο σειρές και προκρίνονται στον τελικό τρεις από κάθε μία. Όλα είναι ανοιχτά. Ίσως ο Γερμανός και ο Νεοζηλανδός αντίπαλος είναι πιο δυνατοί. Υπάρχουν περίπου δέκα αθλητές που έχουν μικρές διαφορές και σίγουρα θα παίξει ρόλο ποιος θα είναι καλύτερα εκείνη τη στιγμή”.
Ερωτηθείς για την κατάσταση που βρίσκεται και την προετοιμασία του, απάντησε: “Είχα πέρυσι έναν τραυματισμό που με άφησε πίσω, ίσως ήμουν καλύτερα εάν δεν τον είχα, αλλά δούλεψα πολύ σκληρά και θεωρώ ότι τον ξεπέρασα πλήρως, έχω καλύψει το έδαφος. Είμαι σε καλό δρόμο και περιμένω μια πολύ καλή εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες”.
Ο Χρήστος Βολικάκης αγωνίζεται στις 16/8 και πετάει για Βραζιλία την προσεχή Τετάρτη 3 του επόμενου μηνός. Όπως ανέφερε “το διάστημα προσαρμογής στις συνθήκες της Βραζιλίας δεν είναι πολύ μεγάλο, ενώ τη συγκεκριμένη πίστα δεν την έχω δοκιμάσει. Δεν έγινε ούτε τεστ event στο αγώνισμά μας. Ωστόσο θεωρώ πως με την εμπειρία τη δική μου και τον προπονητή μου, Δημήτρη Χίου, θα προσαρμοστούμε γρήγορα”. 
Η προετοιμασία στον Βόλο ολοκληρώθηκε και θα συνεχιστεί από αύριο στην Αθήνα μέχρι την αναχώρηση, ενώ να τονίσουμε πως ο Βολικάκης ήταν 13ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και 9ος σε αυτούς του Λονδίνου, τότε που είχε πρωτιά στα προκριματικά αλλά του έκοψε το δρόμο προς τα μετάλλια μια πτώση στη δεύτερη σειρά με τον Ισπανό αθλητή.

ΦΩΤΗΣ ΓΑΛΟΥΣΗΣ