noodles volos banner

Σούπερ Βολικάκης, πήρε την πρώτη θέση σε σημαντικό αγώνα στη Γερμανία

Σούπερ Βολικάκης! Την παγκόσμια κλάση του απέδειξε εκ νέου ο Χρήστος Βολικάκης. Ο Bολιώτης πρωταθλητής πήρε τρεις νίκες και πανηγύρισε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του κέιριν στο διεθνές Grand Prix C1 που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (22/5) στο Ζίνγκεν της Γερμανίας.
Το επίπεδο του ανταγωνισμού ήταν αρκετά υψηλό καθώς πολλοί αγωνιζόμενοι ήθελαν να συγκεντρώσουν βαθμούς ενόψει παγκοσμίου πρωταθλήματος και Ολυμπιακών Αγώνων. Στο κέιριν συμμετείχαν 28 αθλητές από 13 χώρες. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση την πρόκριση για τον επόμενο γύρο έπαιρνε μόνο ο νικητής της κάθε εξάδας και των ρεπεσάζ. Ο Βολικάκης νίκησε στον πρώτο γύρο ποδηλατώντας στην εξωτερική γραμμή της πίστας για δύο στροφές. Στον ημιτελικό τερμάτισε ξανά πρώτος και προκρίθηκε στον τελικό όπου αντιμετώπισε σπουδαία ονόματα όπως τον δύο φορές χρυσό ολυμπιονίκη του Λονδίνου και δις παγκόσμιο πρωταθλητή Τζέισον Κένι, τον επίσης χρυσό ολυμπιονίκη Φίλιπ Χίντες και τον πρωταθλητή Τσεχίας Τόμας Μπάμπεκ. Η κούρσα του τελικού ήταν αρκετά δυνατή κάτι που αρέσει στον Βολικάκη, ο οποίος στην τελική ευθεία από την τρίτη θέση πέρασε πρώτος και νίκησε στο photo finish τον Κένι ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Ο Βολιώτης αθλητής μαζί με τον προπονητή του Κώστα Γεωργιάδη θα παραμείνουν για τρεις ακόμα ημέρες στη Γερμανία για να συμμετάσχουν σε άλλα τρία διεθνή Grand Prix. Την επόμενη εβδομάδα θα αναχωρήσουν για τη Μόσχα και το Alexander Lesnikov Grand Prix of Moscow.

sports8.gr