noodles volos banner

Βολικάκης και Μπρέτας στο Παγκόσμιο κύπελλο ποδηλασίας

Στη μακρινή Γουαδαλαχάρα (Μεξικό) βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα ποδηλασίας πίστας, εκεί όπου από σήμερα μέχρι και την Κυριακή (9 Νοεμβρίου) θα διεξαχθεί το 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο Πίστας. Μεταξύ των αθλητών που θα συμμετέχουν και οι Βολιώτες ποδηλάτες, Βολικάκης και Μπρέτας.

Απόψε στις 7 τοπική ώρα και ξημερώματα για την Ελλάδα, πρώτη στη μάχη ρίχνεται η ομάδα του ομαδικού σπριντ με τους Γιάννη Καλογερόπουλο (ΠΟ Πατρών), Στέλιο Αγγελίδη (Σπαρτιατικός ΓΣ) και Σωτήρη Μπρέτα (Άκρατος Βόλου), που θα αγωνιστούν στον προκριματικό του αγωνίσματος, διεκδικώντας μία θέση στην 10άδα.

Αύριο (Σάββατο) και την Κυριακή θα αγωνιστούν οι πρωταθλητές μας Χρήστος Βολικάκης (ΠΟΗ Κάστρο) στο κέιριν και στο αγώνισμα ταχύτητας και Γιάννης Σπανόπουλος (Πέλοτον Ηρακλείου) στο αγώνισμα του όμνιουμ.

Αυτό είναι το 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδηλασίας Πίστας και θ’ ακολουθήσουν τα Παγκόσμια Κύπελλα στο Λονδίνο (Αγγλία) 5-7 Δεκεμβρίου 2014 και στο Κάλι (Κολομβία) 16-18 Ιανουαρίου 2015.

Πρέπει να σημειωθεί ότι βάση του σχεδιασμού της UCI, από τον περασμένο Ιούνιο έχει ξεκινήσει η συγκομιδή βαθμών για τους αθλητές και τις εθνικές ομάδες, ενόψει της πρόκρισή τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016.