noodles volos banner

Ξεκίνησαν την πορεία τους προς την κορυφή Pisang Παρασκευάς-Μαγγίτσης

Στο χωριό Πισάνγκ (Upper Pisang) στο βόρειο Νεπάλ και σε υψόμετρο 3.300 μέτρα βρέθηκε την Πέμπτη (20/4) η Ελληνική Αποστολή του «The Extra Mile» με τους δύο Βολιώτες υπεραθλητές Λευτέρη Παρασκευά και Νίκο Μαγγίτση να επιχειρούν για πρώτη φορά μια ομαδική προσπάθεια, με στόχο διασχίσουν την οροσειρά Αναπούρνα στο Νεπάλ και να ολοκληρώσουν το Annapurna Circuit, μια απόσταση 219 χιλιομέτρων σε λιγότερο από 72 ώρες, χωρίς καμία παράκαμψη ή μεταφορά με άλλο μέσο και να κατακτήσουν την κορυφή του Pisang στα 6091m.

 Απώτερος σκοπός τους βέβαια είναι η ενίσχυση του έργου της «Κιβωτού του Κόσμου» Πρακτικά θα επιχειρήσουν να σπάσουν το ρεκόρ που κατέχει ο Αμερικανός Seth Wolpin, ο οποίος ολοκλήρωσε το Annapurna Circuit σε περίπου 72 ώρες.

Μιλώντας στο magnesianews.gr από το Νεπάλ, όπου βρίσκεται ο Λευτέρης Παρασκευάς περιέγραψε πως βρίσκονται σε φάση εγκλιματισμού μαζί με την υπόλοιπη ομάδα και την Παρασκευή θα επιχειρήσουν να ανέβουν στο base camp του βουνού που βρίσκεται σε υψόμετρο 4.400,όπου θα κατασκηνώσουν και έως τις 5 Μαΐου θα έχουν ανέβει στην κορυφή του Pisang.

Όπως μας επισήμανε ο Λευτέρης, οι καιρικές συνθήκες είναι καλές για την ώρα και έτσι προβλέπεται να είναι και τις επόμενες μέρες, ωστόσο οι μεταβολές του καιρού είναι συχνές και μπορεί να υπάρξουν αλλαγές.

Επίσης ανέφερε, συνέβησαν διάφορα ευτράπελα στη διαδρομή μέχρι τώρα, ωστόσο όλα είναι καλά τώρα. Η ομάδα απόλαυσε ένα ωραίο γεύμα την Πέμπτη, ενώ σε ό,τι αφορά την κινηματογράφηση του εγχειρήματος ο Λευτέρης δηλώνει πολύ ικανοποιημένος, κάτι που θα έχουμε και εμείς την ευκαιρία να διαπιστώσουμε, όταν με το καλό ολοκληρωθεί το ντοκιμαντέρ και θα προβληθεί στις αίθουσες.