noodles volos banner

Υπέγραψαν ανακοίνωση υπέρ Ηριάννας και Περικλή Blue Angels και Malavetas

Στο δρόμο που χάραξαν πρόσωπα του αθλητισμού με την υπογραφή κοινής δήλωσης για την απελευθέρωση της Ηριάννας και του Περικλή (φυλακίστηκαν για ένταξη και συγκρότηση στην οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” και προμήθεια - κατοχή πυρομαχικών και όπλων) αποφάσισαν να βαδίσουν σύνδεσμοι από 13 ομάδες και οι Radical Fans United, που είναι ανοιχτή πρωτοβουλία οπαδών από διάφορες ομάδες.

Την ανακοίνωση, που εκδόθηκε πριν λίγες μέρες, υπογράφουν και οι Blue Angles της Νίκης Βόλου και οι Malavetas του Ολυμπιακού Βόλου.

Αναλυτικά:

«Η συνείδηση μας και η οργή μας ήταν αυτές που μας ώθησαν στην πρωτοβουλία να προσπαθήσουμε να ενώσουμε τις φωνές των οπαδών σε ένα κείμενο αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς την Ηριάννα και τον Περικλή.

Χαρήκαμε για την ανταπόκριση και ελπίζουμε και σε μεγαλύτερη….η γραμμή μένει ανοιχτή και το κάλεσμα ενεργό.

«Άμεση Απελευθέρωση της Ηριάννας και του Περικλή

Εμείς οι οπαδοί, έχοντας το αρνητικό προνόμιο της άμεσης βιωματικής εμπειρίας, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις κακομεταχειρίσεις του δικαστικού συστήματος και του εκτελεστικού του βραχίονα, δηλαδή της αστυνομίας.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια γίναμε μάρτυρες εξωφρενικών περιπτώσεων, όπου παράγοντες του αθλητισμού και της πολιτικής δέχονταν τα χάδια των δικαστών, παρά τα αίσχη που προξενούσαν. Είδαμε υπόδικους για στημένα ματς να βγαίνουν ως διά μαγείας από τις δικογραφίες ή να συνεχίζουν να κατέχουν τη φίλαθλη ιδιότητα και την κυριότητα των πακέτων των μετοχών. Άλλους -αποδεδειγμένα ένοχους- να βγαίνουν για λόγους υγείας από τη φυλακή και να αναλαμβάνουν τα ηνία ομάδων ή ακόμα και δήμων. Παρακολουθήσαμε να εισβάλουν σε αποδυτήρια ή αγωνιστικά τερέν με όπλα και φουσκωτούς και κανείς να μην τους ακουμπάει. Είδαμε να βιαιοπραγούν και να ασχημονούν κατά οπαδών, δημοσιογράφων, άλλων παραγόντων και αθλητών -ακόμα και της ομάδας τους- και δεν κουνήθηκε φύλλο. Διάφορους να εμπλέκονται στα πιο μεγάλα σκάνδαλα λαθρεμπορίας και ναρκωτικών κι εν τούτοις κανένας εισαγγελέας να μη τους διώκει.

Από την άλλη, είδαμε οπαδούς να καταλήγουν στη φυλακή για ψύλλου πήδημα, μιας και ο αντισυνταγματικός νόμος Ορφανού μας αφαιρούσε το κατοχυρωμένο δικαίωμα της αναστολής. Άλλη φυλακίστηκε για βλασφημία, άλλος για ένα πανό, άλλος γιατί πάτησε το χορτάρι, άλλος γιατί άναψε ένα καπνογόνο, σαν και αυτά που ανάβουν σε κάθε προεκλογική συγκέντρωση. Μας στέρησαν το δικαίωμα στην εκδρομή, εξαιρώντας μας από το συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης. Μας αντιμετώπισαν ως εκ προοιμίου δράστες εγκληματικών πράξεων, αφαιρώντας μας το τεκμήριο της αθωότητας. Τσαλαπατώντας βασικές κατακτήσεις τους νομικού πολιτισμού, μας λοιδόρησαν, μας «εγκληματοποίησαν», μας φακέλωσαν, μας κατέστειλαν.

Εμπνεόμενοι από τη στάση των εν ενεργεία και πρώην αθλητών, που ξεπέρασαν τα όρια που βάζουν τα χρώματα της φανέλας του εκάστοτε συλλόγου, ενώνουμε τις φωνές μας υποστηρίζοντας το Δίκαιο ενάντια στους άδικους. Αυτό το Δίκαιο που καταλαβαίνουν οι απλοί άνθρωποι.

Να πάρουμε πίσω την Ηριάννα και τον Περικλή.

Χωρίς χρονοτριβές!»

Οι υπογράφοντες (αλφαβητικά)

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΘΥΡΑ 10- Ηρακλής

Σ.Φ. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΓΝΗΣΙΑ ΘΥΡΑ 1- Λεβαδειακός

Σ.Φ. ΠΑΝΘΗΡΕΣ 1983- Πανιώνιος

BASSO RANGO ULTRAS- Απόλλων Αθηνών

BLOG.1925.GR- Ολυμπιακός

BLUE ANGELS- Νίκη Βόλου

CHE GUEVARA CLUB- Πανσερραϊκός

GREEN GHETTO CLUB- Αγροτικός Αστέρας

MALAVETAS- Ολυμπιακός Βόλου

NAVAJO ANTIFA- Παναχαϊκή

ORIGINAL 21 PERISTERI CLUB 1987- A.E.K.

RADICAL FANS UNITED

RED BOYS CLUB- Πανηλειακός

ULTRAS GATE 3- Αναγέννηση Καρδίτσας

ΠΕΤΑΛΟ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΟ- Οπαδική ραδιοφωνική εκπομπή

1irianna

11iriana

 

 

30/07/2017 13:40