noodles volos banner

Πρωταθλητής ξανά ο Ζουπάνης

Πανηγυρικά στέφθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας στο Μπιτς Βόλεϊ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι Γιώργος Κοτσιλιάνος και ο Βολιώτης πρωταθλητής, Νίκος Ζουπάνης, οι οποίοι κέρδισαν εύκολα τους Ανδρόνικο Βανδώρο / Γιώργο Μονιάκη με 2-0 σετ (21-14, 21-13) στον τελικό της κατηγορίας ανδρών, στο Final Λίμνης Βεγορίτιδας.

Μπροστά σε πλήθος κόσμου, που γέμισε ασφυκτικά τις εξέδρες και κάθε γωνιά του Ammos Beach Bar στον Άγιο Παντελεήμονα Φλώρινας, οι πρωταθλητές της Εθνικής ομάδας δεν άφησαν περιθώρια στους αντιπάλους τους και ολοκλήρωσαν τη διοργάνωση με πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς, αλλά και συνολικό απολογισμό 10-0 σετ.

Οι Κότσι / Ζούπα «πήραν κεφάλι» από νωρίς στο 1ο σετ, ξεφεύγοντας με 10-4 και ανεβάζοντας τη διαφορά μέχρι το «+8» (16-8, 19-11), για να έρθει το τελικό 21-14 με επίθεση του Ζουπάνη.

Με τον ίδιο τρόπο και τον «Ζούπα» πάλι σε ρόλο εκτελεστή τελείωσε και το 2ο σετ, αυτή τη φορά με σκορ 21-13, αν και στο ξεκίνημά του οι Βανδώρος / Μονιάκης είχαν προηγηθεί με 2-3, πριν οι πρωταθλητές Ελλάδας απαντήσουν με ράλι 4-0, για να εκτοξευθούν λίγο αργότερα στο 13-5 και να «καθαρίσουν» το παιχνίδι.

Ο Γιώργος Κοτσιλιάνος δήλωσε, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου: «Είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε ακόμα έναν πανελλήνιο τίτλο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο το επιτελείο των συνεργατών μας, που μας υποστηρίζουν και μας βοηθούν στην προσπάθειά μας. Ευχαριστούμε τον προπονητή μας Σπύρο Καραχάλιο, τον εργοφυσιολόγο μας Γιώργο Σκόλια, την αθλητική ψυχολόγο Μαρία Σκαμνάκη, καθώς επίσης συνεργάτες μας όπως η Αιμιλία Γεωργακοπούλου, αλλά και πολλούς άλλους ανθρώπους, οι οποίοι μας στηρίζουν τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά. Είναι πάρα πολύ δύσκολο για εμάς να βρισκόμαστε στο γήπεδο, να προπονούμαστε, να ταξιδεύουμε και να αγωνιζόμαστε, αφού οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες και προσπαθούμε διαρκώς να βρίσκουμε λύσεις».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ζουπάνης αναφέρθηκε στους επόμενους στόχους: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο σε όλες τις διοργανώσεις που ακολουθούν, με πρώτο το τουρνουά Satellite που θα παίξουμε στα Σκόπια. Ο μεγάλος στόχος είναι το Continental Cup, που δίνει πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά αυτό απαιτεί το να βρίσκεσαι σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο.