noodles volos banner

Χρυσή η Παρισάκη στο Βαλκανικό

Δύο χρόνια μετά το χρυσό μετάλλιο στην αντίστοιχη διοργάνωση που είχε πραγματοποιηθεί στα Τίρανα της Αλβανίας, η Δήμητρα Μαναβή κι η Βολιώτισσα Ιωάννα Παρισάκη κατέκτησαν και πάλι το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ20 που διεξήχθη στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας.

Στην τελευταία ημέρα του τουρνουά το ελληνικό δίδυμο ολοκλήρωσε την αήττητη πορεία του κερδίζοντας δύο ομάδες από την διοργανώτρια χώρα.
Αρχικά στον ημιτελικό την Ρουμανία 1 (Μέλνιτσιουκ / Ουνγκουρεάνου) με 2-1 (15-21, 21-17, 15-11) και κατόπιν στον τελικό την Ρουμανία 3 (Βάιντα / Ματέι) με το ίδιο σκορ (18-21, 23-21, 15-12).

«Γενικά το επίπεδο ήταν υψηλά και ειδικά οι ομάδες από την Ρουμανία εμφανίστηκαν πολύ δυνατές και ανταγωνιστικές», είπαν τα δύο κορίτσια και παραδέχθηκαν: «Αυτή η νίκη είναι μια σημαντική ψυχολογική ένεση για εμάς γιατί είχαμε μια δύσκολη χρονιά κι οι δύο ήμασταν μαθήτριες της 3ης Λυκείου. Λόγω των πανελλήνιων εξετάσεων μείναμε λίγο πίσω και στην αρχή της σεζόν δεν είχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά μετά από ένα μήνα δουλειάς φαίνεται ότι ξαναβρίσκουμε το ρυθμό μας».

Επόμενος διεθνής σταθμός για τις Μαναβή, Παρισάκη θα είναι το Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ22 για να ακολουθήσουν τον Σεπτέμβριο τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Κ20 και Κ22.