noodles volos banner

Με 40 συμμετοχές το Ράλλυ Κένταυρος

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες των ανθρώπων της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου για το μεγάλο αγώνα “Ράλλυ Κένταυρος” που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 4-5 Μαΐου στο Πήλιο. Οι συμμετοχές ανέρχονται σε σαράντα, αριθμός σίγουρα μικρότερος σε σχέση με παλαιότερες διοργανώσεις αλλά χαρακτηρίζεται ικανοποιητικός με βάση τα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν στη χώρα μας. Μάλιστα αξίζει να αναφέρουμε πως ο οδηγός ενός αυτοκινήτου προέρχεται από την Κύπρο. Έτρεξε στο Ράλλυ Ακρόπολις και κράτησε το αυτοκίνητο στην Ελλάδα για να πάρει μέρος και στον αγώνα που θα γίνει στη Μαγνησία. Είναι η πρώτη φορά που θα υπάρξει συμμετοχή οδηγού από τη Μεγαλόνησο!
“Οι συμμετοχές είναι ποιοτικές, με πολύ καλά αυτοκίνητα και πληρώματα” ανέφερε στο magnesiasports o γραμματέας της ΛΑΒ, Γιώργος Μπέτας.

Έχουν όλους τους πρωταγωνιστές και διεκδικητές του θεσμού. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται οι Φιλιππίδης Γιώργος, Βελάνης Βασίλης, Καμιτσάκης Στέφανος, Αλυγιζάκης Λευτέρης, Καμπύλης Παναγιώτης, Αναπολιωτάκης Γιώργος, αλλά και όλοι όσοι ακολουθούν το Πρωτάθλημα ή όχι. Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε ότι όσοι βρεθούν στο βουνό του Πηλίου την ημέρα του αγώνα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα Mitsubishi Evo, αλλά και Skoda Fabia S 2000. Ιδιαίτερα σημαντική και η συμμετοχή των 14 βολιώτικων πληρωμάτων εκ των οποίων τα δέκα με αθλητές της Λ.Α. Βόλου, οι οποίοι και αυτοί θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν το καλύτερο, με τους Σταφυλοπάτη-Τσιούκα, Καμζιόλη-Σουφλάρη, Μπαλντούνη-Μακάριο, Βλάχο-Λεγαντή, Αντωνοβαρδάκη-Τζιώρτιο, Τραγή-Γκιλομανάκη, Καρακατσάνη-Βασταρδή, Βιδούρη-Ζαβλάνο, Σαλταγιάννη-Βεργοζήση να συμμετέχουν.

Το Ράλλυ Κένταυρος διοργανώνεται ξανά ύστερα από τρία χρόνια και είναι η 35η φορά που θα πάρει εκκίνηση. Αποτελεί μέρος του πανελληνίου πρωταθλήματος Ράλλυ και είναι ο πρώτος ασφάλτινος γύρος της φετινής χρονιάς. Ο αγώνας περιλαμβάνει τρεις ειδικές διαδρομές: Αλυκόπετρα μήκους 11 χιλιομέτρων, Καράβωμα μήκους 17,8 χιλιομέτρων Και Κισσός μπήκους 9 χιλιομέτρων. Οι συμμετέχοντες θα τις κάνουν από δύο φορές και ο νικητής θα προκύψει από το άθροισμα των χρόνων.

Το Σάββατο θα γίνει ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων, από τις 11:00 έως τις 14:00, ενώ το βράδυ θα δοθεί η πανηγυρική εκκίνηση στην παραλία του Βόλου, όπου παράλληλα θα υπάρχουν εορταστικές εκδηλώσεις της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια από την ίδρυσή της. Ο αγώνας αρχίζει το πρωί της Κυριακής στις 09:00 κι αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεσημέρι, στις 14:30 στην παραλία Βόλου.

xarta

Last modified onTuesday, 31 May 2016 09:10