noodles volos banner

Βαριά ήττα στους «Ζωσιμάδες»

Με τέτοιες εμφανίσεις δεν μπορείς να ζητάς κάτι στη Super League, ούτε έχεις ελπίδες για τη συνέχεια… Η Νίκη Βόλου κατέρρευσε στους «Ζωσιμάδες» και γνώρισε την ήττα με 4-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος… Βαριά ήττα για τους κυανόλευκους, που προβλημάτισαν, έκαναν μόνο μία κλασική ευκαιρία και παραδόθηκαν αμαχητί στους γηπεδούχους, που χωρίς να εντυπωσιάσουν πέτυχαν τέσσερα εύκολα γκολ.

Μιχαήλ, Μανιάς, Ίλιτς και Τσουκαλάς οι σκόρερ του ΠΑΣ Γιάννινα, που αιφνιδίασε τους φιλοξενούμενους με δύο γρήγορα γκολ σε κάθε ημίχρονο… Η Νίκη συμβιβάστηκε νωρίς με την ήττα και απογοήτευσε με την παρουσία της.  

Με Νικλητσιώτη η ενδεκάδα

Ο Γιώργος Νικλητσιώτης ήταν το νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα της Νίκης Βόλου. Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας δεν ήθελε να ξεκινήσει με ένα βαρύ επιθετικό δίδυμο τους Τζιώρα και Σκούρτη και έτσι τη θέση του δεύτερου πήρε ο Νικλητσιώτης στο βασικό σχήμα. Με τρεις κεντρικούς αμυντικούς αγωνίστηκε και πάλι η κυανόλευκη ομάδα και συγκεκριμένα τους Καρασαλίδη, Ίβενς και Μαχλελή. Ο Μαρινάκης ήταν στη δεξιά πλευρά, ο Τσουκάνης αριστερά και στα αμυντικά χαφ, οι Λάουξ και Κυζιρίδης. Σαν δεκάρι αγωνίστηκε ο Κοτσαρίδης, ενώ ο Νικλητσιώτης έβγαινε στην επίθεση πλαισιώνοντας τον Τζιώρα.

Κακό ξεκίνημα

Άσχημα ξεκίνησε η Νίκη το παιχνίδι στους Ζωσιμάδες. Οι κυανόλευκοι από αδράνεια της άμυνας βρέθηκαν από το 7’ πίσω στο σκορ. Χρειάστηκε και αρκετή δόση τύχης βέβαια για τον αρχηγό του ΠΑΣ Μιχαήλ, προκειμένου να χριστεί σκόρερ. Αρχικά ο Κυζιρίδης του έδωσε χώρο και τον άφησε να φτάσει εύκολα έξω από την περιοχή και στη συνέχεια στο σουτ του Μιχαήλ η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Ταϊρη που δεν μπόρεσε να αντιδράσει…

Η Νίκη έδειξε να προσπαθεί να δημιουργήσει κυρίως με τους Νικλητσιώτη και Τσουκάνη να κάνουν παιχνίδι. Ωστόσο στο 15’ ο Μιχαήλ απομάκρυνε επικίνδυνο γύρισμα του πρώτου προ του Τζιώρα. Αργό τέμπο, χωρίς ρυθμό, με τον ΠΑΣ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον Τσάβες στο 23’ να απειλεί ξανά με απευθείας εκτέλεση φάουλ με την μπάλα να φεύγει άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Ταϊρης ήλεγξε το «γύρισμα» του Τσάβες στην περιοχή.

Χωρίς μεγάλες φάσεις και με τη Νίκη να μην μπορεί να ανταπεξέλθει πραγματοποιώντας κάτω του μετρίου εμφάνιση, το πρώτο μέρος πέρασε χωρίς κλασική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Αντίθετα ο ΠΑΣ είχε την ευκαιρία με τον Ίλιτς να διπλασιάσει τα τέρματα του στο 36’, αλλά ευτυχώς για την ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα, ο παίκτης της γηπεδούχου ομάδος έχασε το κοντρόλ και δεν μπόρεσε να γράψει το 2-0.

Αιφνιδιάστηκε ξανά

Το ίδιο λάθος έκαναν οι νεαροί παίκτες της Νίκης στο δεύτερο ημίχρονο… Δεν μπήκαν προσεκτικά στον αγωνιστικό χώρο και αιφνιδιάστηκαν ξανά. Συγκεκριμένα τέσσερα λεπτά μετά τη σέντρα του δευτέρου μέρους, βρέθηκαν με δύο γκολ πίσω στο σκορ και είδαν τις όποιες ελπίδες τους για ένα θετικό αποτέλεσμα να εξανεμίζονται. Ο Μανιάς πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας μετά από σέντρα του Μιχαήλ και με κεφαλιά έγραψε το 2-0 για τους γηπεδούχους.

Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τον Παναγιώτη Τζαναβάρα να ρισκάρει. Ο Σταμπολζίεφ πέρασε στη θέση του Τσουκάνη ώστε να βοηθήσει δημιουργικά. Στο 53’ ο Νικλητσιώτης έκανε το σουτ σε μία από τις ελάχιστες τελικές των φιλοξενουμένων, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Όσο και να ήθελε όμως η Νίκη δεν έδειχνε να μπορεί να αντιδράσει… Η ομάδα των Ιωαννίνων έδειχνε να κρατά χωρίς πίεση το αποτέλεσμα. Ο Βελλίδης ήταν απλά θεατής στο παιχνίδι.

Το ματς έφτασε στο 73’ για να σημειωθεί μία καλή ευκαιρία για τους κυανόλευκους. Ο Γιαννιτσάνης όμως που ευνοήθηκε από κόντρες και βρέθηκε απέναντι από τον Βελλίδη, δεν έδειξε καλά αντανακλαστικά και έδωσε την ευκαιρία στους αμυντικούς να βάλουν την κόντρα στο σουτ του για να καταλήξει αδύναμα η μπάλα στα χέρια του τερματοφύλακα του ΠΑΣ. Δύο λεπτά μετά οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους. Ο Μανιάς έβγαλε την ασίστ και ο Ίλιτς ανενόχλητος πλάσαρε για το 3-0. Στο 81’ ο Τσάβες έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ταϊρη. Γκολ μπορεί να μην έβαλε ο Τσάβες που δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα της Νίκης, αλλά έβγαλε την ασίστ στο 82’ για να κάνει με σουτ ο Τσουκαλάς το 4-0…

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με την εμφάνιση των κυανολεύκων να δικαιολογεί απολύτως το αποτέλεσμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Στρούνα (46' Χαρίσης), Μπέριος (46' Σκόνδρας), Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα, Τσουκαλάς, Ακόστα, Τσάβεζ, Ίλιτς (79' Ηλιάδης), Μανιάς

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Ταΐρης, Ίβενς, Καρασαλίδης, Μαχλελής, Μαρινάκης, Τσουκάνης (54' Σταμπολζίεφ), Κοτσαρίδης, Λάουξ, Κυζιρίδης (61' Γιαννιτσάνης), Νικλητσιώτης (77' Σκούρτης), Τζιώρας

 

Last modified onSunday, 09 November 2014 20:01