noodles volos banner

"Εφυγε" ο γκολτζής της Νίκης Δημήτρης Λαλές

 

Στο πένθος βυθίζεται ξανά η οικογένεια της Νίκης Βόλου. Ένας από τους μεγαλύτερους γκολτζήδες στην ιστορία της, ο Δημήτρης Λαλές, άφησε την τελευταία του πνοή και πήγε να βρει στα γήπεδα του Παραδείσου, τους πρώην συμπαίκτες του, Κοκκινάκη, Μανιατάκη κ.α. Ο Δημήτρης Λαλές, ήταν ο παίκτης που με τα 18 τέρματα του τη σεζόν 1960-61 οδήγησε τη Νίκη στα σαλόνια της Α' Εθνικής. Γεννημένος το 1935, έφυγε σε ηλικία 79 ετών. Υπήρξε από τους πρωταγωνιστές της Νίκης στην πρώτη κατηγορία και ήταν από τους αγαπημένους παίκτες της κερκίδας. Γνωστός ως "πεναλτάκιας", ξεχώριζε για το δυναμισμό του και για το πάθος του. Είχε εξαιρετική σχέση με τα δίχτυα και αρκετές φορές οι φίλαθλοι της Νίκης φώναζαν το σύνθημα τι Πελέ(ς) τι Λαλές...  

Δημήτρης Λαλές: «Πρώτα κοιτούσα τη φωτογραφία της Νίκης και μετά κοιμόμουν»

O Δημήτρης Λαλές σε παλιότερη συνέντευξη του σε αθλητικό περιοδικό και στη δημοσιογράφο Αγγελική Θανασούλη με συγκίνηση είχε μιλήσει για τη Νίκη. «Ο αγώνας της Κοζάνης που ουσιαστικά μας χάρισε την άνοδο και ο αγώνας της Λαμίας που παίξαμε για να κρατηθούμε στην κατηγορία ουσιαστικά ήταν το κάτι άλλο. Τέτοια παιχνίδια δεν μπορούν να ξαναγίνουν τώρα. Έχουν γραφτεί στην ιστορία. Μια επαρχιακή ομάδα δεν μπορεί να ξανακάνει τέτοια παιχνίδια. Στο ματς της Κοζάνης το κλίμα ήταν φανατισμένο. Ο Βόλος είχε αδειάσει και όλοι είχαν έρθει με πούλμαν, ακόμα και με μηχανές στην Κοζάνη για να μας στηρίξουν. Το παιχνίδι όμως ήταν βάρβαρο και θα έπρεπε να είχες τα κότσια για να σταθείς. Δεν μπορούσες να αγωνιστεί εύκολα. Να φανταστείς όταν τελείωσε το παιχνίδι πέσανε να μας δείρουν. Μετά όμως άρχισαν τα πανηγύρια. Έτσι όπως ήμασταν οι Βολιώτες όλοι μαζί, μπορούσαμε να γκρεμίσουμε ολόκληρη την Κοζάνη. Όταν ήρθαμε στη Νέα Ιωνία η υποδοχή ήταν το κάτι άλλο. Ο κόσμος τότε αγαπούσε τη Νίκη και το ποδόσφαιρο. Εγώ αισθάνθηκα σαν να ήμουν ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου. Δεν είχα δεκάρα, αλλά έτσι αισθανόμουν. Πετούσα στα σύννεφα, τέτοια χαρά είχα. Αναμφίβολα όμως η ποδοσφαιρική μου καριέρα είχε κι άλλες τέτοιες στιγμές. Με καλύτερη απ’ όλες όταν έβαλα το γκολ στη Λαμία με τον Ολυμπιακό Χαλκίδας και καταφέραμε να μείνουν στην κατηγορία. Αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Σταμάτησα από τη Νίκη σε ηλικία 28 ετών. Θα μπορούσα να έχω πάει σε κάποια άλλη ομάδα, αλλά δεν ήθελα. Σήμερα όλα έχουν αλλάξει. Η φανέλα της Νίκης είναι βαριά. Εμείς αφήναμε τις δουλειές μας και το σχολείο για το ποδόσφαιρο, μόνο και μόνο για τη δόξα. Πριν πέσω να κοιμηθώ κοιτούσα τη φωτογραφία της Νίκης και μετά με έπαιρνε ο ύπνος. Όλη η Νέα Ιωνία είχε πάνω απ’ όλα την οικογένεια, τη θρησκεία και τη Νίκη.

Βλέπω τους παίκτες της Νίκης να αγωνίζονται τώρα και θυμάμαι τα δικά μας. Με παίρνουν τα κλάματα». 

 

Συλλυπητήρια ανακοίνωση

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Σ. Βόλου «Η Νίκη» εκφράζουν την οδύνη τους και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Νίκης Βόλου,  Δημήτρη Λαλέ για τον απρόσμενο χαμό του. Ο Δημήτρης Λαλές τίμησε τα χρώματα της Νίκης Βόλου τη “χρυσή” δεκαετία του 60’ στην Α’ Εθνική και ήταν μαζί με τον Λευτέρη Καλλιοτζή οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας μας την εποχή εκείνη. Η απώλειά του μας γεμίζει με θλίψη.

 

Δήλωση Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Δημήτρη Λαλέ

Έφυγε από κοντά μας άλλος ένας ποδοσφαιριστής της ηρωικής ομάδας της ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ που εντυπωσίασε το πανελλήνιο στη δεκαετία του ‘60 στην Α ́ Εθνική κατηγορία. Στη ζωή αγωνίσθηκε για το δίκαιο του ανθρώπου και την οικογένεια του.  Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του Δημήτρη Λαλέ, παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Νίκης Βόλου.

 

 

Last modified onSaturday, 08 November 2014 00:53