noodles volos banner

Πήραν κανάλι Μαρινάκης κι Αλαφούζος, εκτός ο Σαββίδης!

Μετά από πάνω από 70 ώρες... εγκλεισμού στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση των τεσσάρων αδειών και βγήκαν οι νέοι καναλάρχες αλλά και οι ηττημένοι της διαδικασίας.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Βλ. Καλογρίτσας, ο Θ. Κυριακού και ο Γ. Αλαφούζος είναι οι νέοι «παίκτες» στο χώρο της τηλεόρασης, δίνοντας πάνω από 200 εκατ. ευρώ για τις νέες άδειες, συγκεκριμένα 246 εκατ. ευρώ. Εκτός έμειναν οι κ. Βαρδινογιάννης με το Star και την κυπριακή εταιρεία, ο Δ. Κοντομηνάς με τον Alpha και ο I. Σαββίδης.

Πρώτος ο ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου (με 43,6 εκατ. ευρώ) πήρε την πρώτη άδεια και ακολούθησαν οι Β. Καλογρίτσας (52,6 εκατ. ευρώ), Κυριακού (ΑΝΤ1 - 75,9 εκατ. ευρώ), Μαρινάκης - ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ (73,9 εκατ. ευρώ). Συνολικά οι τέσσερις υπερθεματιστές που επικράτησαν στο σκληρό πόκερ έδωσαν 246 εκατ. ευρώ.

Αναμφισβήτητα και πέρα από τα όσα θα ειπωθούν, πρόκειται για μια επιτυχία της κυβέρνησης η οποία μπορεί να χαίρεται γιατί κατάφερε να συγκεντρώσει ένα τόσο μεγάλο ποσό, το οποίο είναι κοντά στα όσα είχε υποσχεθεί (περί τα 300 εκατ. έλεγε) ότι θα πάρει από τις τηλεοπτικές άδειες.

Πήραν κανάλι  Μαρινάκης κι Αλαφούζος, εκτός ο Σαββίδης!

Το νέο τηλεοπτικό τοπίο που ξημέρωσε θα είναι και το μεγάλο στοίχημα για όλους. Δύο νέοι καναλάρχες, οι κ. Μαρινάκης και Καλογρίτσας και δύο παλαιοί, οι κ. Κυριακού και Αλαφούζος, κρατούν στα χέρια τους τις τέσσερις άδειες, αλλά είναι άγνωστο ποιος θα είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για άλλες θεματικές και περιφερειακές άδειες.

Αίσθηση προκαλεί, βεβαίως, το γεγονός ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη μένει εκτός τηλεοπτικής αγοράς καθώς δεν συμμετέχει πλέον ούτε το Mega ούτε το Star. Εκτός αγοράς μένει φυσικά και ο επιχειρηματίας Δ. Κοντομηνάς με τον Alpha ενώ διαψεύδονται οι προσδοκίες ορισμένων που τόνιζαν ότι και ο Ελληνορώσος επιχειρηματίας θα «χτυπήσει» με πολλά χρήματα μια άδεια.

Η αγωνία είναι βεβαίως μεγάλη για τα κανάλια που έμειναν χωρίς άδεια και για την τύχη χιλιάδων εργαζόμενων σε αυτά, όπως και στο Mega που δεν πήρε μέρος στη διαδικασία.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν οι εξής 8 υποψήφιοι:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):

ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.) – STAR

ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED –Ιωάννης Σαββίδης

ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) –Γιάννης Βαρδινογιάννης

ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.) Βαγγέλης Μαρινάκης

Πηγή www.imerisia.gr