noodles volos banner

Εκτός έδρας νίκη για Παναχαϊκή

Σπουδαίο διπλό για την Παναχαϊκή, καθώς κέρδισε στον Ταύρο, τον Φωστήρα με 2-0. 

Η Πατρινή ομάδα έχει πλέον τρεις βαθμούς και μπορεί να ελπίζειι σε πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.  Σε γενικές γραμμές η Παναχαϊκή ήταν καλύτερη των γηπεδούχων και η νίκη θα πρέπει να θεωρείται δίκαιο αποτέλεσμα. 

Για τον Φωστήρα, η αναμέτρηση δεν ξεκίνησε με καλούς οιωνούς. Μόλις στο 18’ ο Βαζέχα, προχώρησε στην πρώτη αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Κακκαράς, αποχωρησε τραυματίας και την θέση του, πήρε ο Μεντί.

Στο 36΄ η Παναχαϊκή άνοιξε το σκορ. Ο Ντα Κόστα από αριστερά σέντραρε και ο Μαρουκάκης  από κοντά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά έχει χρησιμοποιήσει το χέρι του. Λανθασμένη η απόφαση του Φωτιάδη, να κατοχυρώσει το γκολ των Πατρινών.

Μετά το γκολ της Παναχαϊκής, ο Φωστήρας, ανέβασε την απόδοση του, αλλά χωρίς να δημιουργήσει σπουδαία ευκαιρία. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Αναστόπουλος δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα, να μείνει η Παναχαϊκή, με δέκα παίκτες.

Στο 57’ μεγάλη ευκαιρία, για τους γηπεδούχους να ισοφαρίσουν το παιχνίδι. Ο Μπαλού κάνει λάθος στην άμυνα, η μπάλα στρώθηκε στον Ποτουρίδη που έκανε το σουτ κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα της Παναχαϊκής και έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Κάργας.

Στο 64΄ο Στεργίδης κλέβει την μπάλα, έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση, πάσαρε στον Πατινιώτη, που ήταν στο ύψος του πέναλτι και με σουτ έκανε το 2-0, που έμελλε να είναι  και το τελικό σκορ!

ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Κριστόφ Βαζέχα): Γκέκας, Μπίρης, Γρομητσάρης, Αχείμαστος, Μήτκας, Μπελέρης (67' Κανελλόπουλος), Ποτουρίδης, Κακαράς (18' Μεντί), Ράμα, Ματσούκας (29' Σιώπης), Μουστογιάννης

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δημήτρης Σπανός): Μπαλασάκης, Κάργας, Άλλα, Ασίγκμπα, Πατινιώτης, Μπαλού, Αναστασόπουλος, Στεργίδης (68' Χούσα), Ζλατκόφσκι (46' Χαρτσιάς), Ντα Κόστα, Μαρουκάκης