noodles volos banner

Πεταμένα 500 ευρώ για την ένσταση...

Σήμερα το απόγευμα στις 16:00 στα γραφεία της ΕΠΟ, από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή, εκδικάζεται η ένσταση που κατέθεσε η Νίκη Βόλου κατά του κύρους του αγώνα Νίκη Βόλου-ΑΕ Φαρκαδόνας που διεξήχθη στις 27 Μαρτίου. Η ένσταση κατατέθηκε στις 29 του προηγούμενου μήνα διότι η τρικαλινή ομάδα ανέφερε στο φύλλο αγώνος ως προπονητή τον Μίκι Τσίρκοβιτς που δεν βρίσκονταν στον πάγκο έχοντας αποχωρήσει. Η Νίκη Βόλου κάνει λόγο για παράπτωμα πλαστοπροσωπίας!!! (δείτε στο τέλος τι αναφέρεται στη σχετική επιστολή στην ΕΠΟ).

 

Βέβαια το θέμα είναι περισσότερο ηθικό και οικονομικό παρά βαθμολογικό.
Η ΑΕ Φαρκαδόνας πήρε ισοπαλία με 2-2 κόντρα στους “κυανόλευκους”, σημειώνοντας το πρώτο θετικό αποτέλεσμα ύστερα από τρεις μήνες με εννιά σερί ήττες. Ήταν ήδη υποβιβασμένη, απλώς έπαιξε για την ιστορία της ως όφειλε με παίκτες κυρίως από το τοπικό πρωτάθλημα καθώς τον Ιανουάριο έγιναν πολλές αποχωρήσεις βασικών. Στο ματς αυτό, η Νίκη Βόλου έχασε γκολ με το τσουβάλι... αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει την τελευταία ομάδα του 2ου ομίλου. 
Και αφού δεν τα κατάφερε στον αγωνιστικό χώρο, θέλησε να το κάνει δια της δικαστικής οδού καταθέτοντας αυτή την ένσταση που αποτελεί στίγμα για την ιστορία του συλλόγου. Από τη μία η διοίκηση προβάλει συνεχώς το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει, τη μικρή βοήθεια από τον κόσμο, είναι σε εξέλιξη η πρωτοβουλία ενίσχυσης του συλλόγου κι από την άλλη, σπαταλάει το ελάχιστο 500 ευρώ για ένα τόσο ασήμαντο θέμα. 500 ευρώ κοστίζει το παράβολο κατάθεσης της ένστασης, ενδεχομένως υπάρξει και δικηγόρος, αυτό δεν το ξέρουμε... Άντε και την κερδίσει την ένσταση και πάρει άλλους δύο βαθμούς. Απομένουν πέντε αγωνιστικές και θα είναι στο -6 από την πρώτη θέση χωρίς να έχει κάνει το ρεπό του δευτέρου γύρου.
Όπως η διοίκηση κάλεσε τον κόσμο και τον ενημέρωσε για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του τελευταίου διαστήματος, οφείλει να βγει και να εξηγήσει: για ποιο λόγο έγινε η ένσταση και ποιος την πλήρωσε. 
Να προσθέσουμε βεβαίως πως ο νυν τεχνικός διευθυντής της Νίκης, Θάνος Θεοδώρου την περασμένη περίοδο, για μικρό χρονικό διάστημα στο ξεκίνημα περίπου τριών μηνών, δηλώνονταν ως προπονητής του Ρήγα Φεραίου χωρίς βεβαίως να έχει παρουσία στα εκτός έδρας παιχνίδια. Για το τυπικό κομμάτι του διπλώματος. Κάτι ανάλογο θέλησε να κάνει και η Φαρκαδόνα προκειμένου να γλιτώσει το πρόστιμο για μη διπλωματούχο προπονητή UEFA A στον πάγκο της, έχοντας εδώ κι αρκετό καιρό, στο μισό πρωτάθλημα, αρκεστεί σε τυπική συμμετοχή συνεχίζοντας να αγωνίζεται στα γήπεδα και μην ακολουθώντας το δρόμο του Φωκικού.
Το ζητούμενο όμως επαναλαμβάνουμε δεν είναι εάν η Νίκη πάρει δύο βαθμούς παραπάνω. Είναι γιατί πληρώθηκαν 500 ευρώ για αυτόν τον λόγο όταν το ταμείο είναι ...άδειο. Κανείς μετά από χρόνια δεν θα θυμάται ότι η Φαρκαδόνα πήρε ισοπαλία 2-2 στο “Π. Μαγουλάς”, αυτή όμως η ένσταση δεν θα ξεχαστεί... 
Θεωρούμε ότι σωστά η Νίκη είχε κάνει ένσταση και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, γιατί τότε ο αντίπαλος είχε χρησιμοποιήσει τιμωρημένο παίκτη που ήταν μια σοβαρή παράβαση που επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα. Την είχε κερδίσει όπως αναμένονταν και είχε πάρει το ματς στα χαρτιά. Τώρα όμως είναι μια τελείως διαφορετική περίπτωση. Δεν μιλάμε για έναν τιμωρημένο παίκτη ή κάποια άλλη σοβαρή παράβαση. Απλώς δηλώθηκε στο φύλλο αγώνος ένας προπονητής που δεν βρίσκονταν στον πάγκο και αντ' αυτού, ήταν ένας διπλωματούχος UEFA B'. Πραγματικά τη φετινή σεζόν στη Νίκη Βόλου, έχουν σπαταληθεί τόσα χρήματα χωρίς κανένα λόγο. Ο κόσμος το γνωρίζει. Αλλά είναι άλλο τα λάθη που έγιναν με τους πολλούς παίκτες που ήρθαν στην ομάδα, άλλο οι ακριβές μεταγραφές κι άλλο αυτή η ένσταση όταν η μάχη της ανόδου έχει πάρει το δρόμο της και η βολιώτικη ομάδα έχει μείνει πολύ πίσω...

Σήμερα η εκδίκαση

drdrh

Η ένσταση που κατέθεσε η Νίκη Βόλου

dsaj

Last modified onThursday, 07 April 2016 12:00