noodles volos banner

Πέντε έξοδοι και έξι αγώνες στη Ν. Ιωνία μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος

Ο Ρήγας Φεραίος είναι το επόμενο εμπόδιο για τη Νίκη Βόλου, η πρώτη από τις πέντε εξόδους που απομένουν στους “κυανόλευκους” μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Κώστα Βελιτζέλου, μετά την ήττα στα τέλη Νοεμβρίου στην Ηγουμενίτσα και το ρεπό του πρώτου γύρου, έχει σημειώσει έξι νίκες σε επτά αγώνες, με το 3-1 στο Αιγίνιο να αποτελεί κακή παρένθεση. Έχει δείξει σταθερότητα στην καλή απόδοση και στα θετικά αποτελέσματα και μπαίνοντας σιγά σιγά στην τελική ευθεία θέλει να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες βαθμών, να ροκανίσει τη διαφορά από την πρώτη θέση, σε αναμονή βεβαίως της απόφασης για τους χαμένους πόντους με τον Πιερικό που εφόσον είναι θετική όπως αναμένεται, θα την φέρει πιο κοντά στην κορυφή.
Η αγωνιστική απραξία των δύο εβδομάδων έδειξε να μην επηρεάζει τη Νίκη Βόλου που είχε αρκετά καλή παρουσία κόντρα στον Δωτιέα. Δυσκολεύτηκε μεν, κέρδισε δίκαια δε. Κόντρα σε αντίπαλο που έπαιξε με αμυντικούς προσανατολισμούς κι έκλεισε πολύ καλά τους χώρους μπροστά στα καρέ του, οι “κυανόλευκοι” έδειξαν υπομονή στο παιχνίδι τους, ποικιλία στην ανάπτυξη και κατάφεραν να βρουν δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα.
Απομένουν 12 αγώνες ακόμη για τη Νίκη. Στην ουσία έντεκα καθώς ο ένας είναι με τον Φωκικό που δεν θα γίνει. Από αυτές τις αναμετρήσεις, οι πέντε είναι εκτός έδρας και οι έξι στο “Π. Μαγουλάς”. Έχουμε και λέμε, κατά σειρά: οι έξοδοι είναι σε Βελεστίνο, Φιλιππιάδα, Τύρναβο, Καναλάκι, Κίτρος, ενώ οι αγώνες εντός είναι με Καραϊσκάκη, Οπούντιο, (Φωκικό), Φαρκαδόνα, Θεσπρωτό, Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, Οικονόμο Τσαριτσάνης.
Το πρόγραμμα είναι θεωρητικά ευνοϊκό, αλλά άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη. Οι παίκτες του Βελιτζέλου καλούνται να το δείξουν στον αγωνιστικό χώρο, να βγάλουν την ποιότητα που έχουν και τη δουλειά που κάνουν καθημερινά στις προπονήσεις, ώστε η Νίκη να συνεχίσει να θετικά αποτελέσματα. Το πιστεύουν, ο κόσμος είναι δίπλα τους και μπορούν στο τέλος να καταφέρουν το στόχο της ανόδου, αρκεί να συνεχίσουν με την ίδια σταθερότητα και κοιτάζοντας κάθε αγώνα ξεχωριστά, γιατί στη Γ' Εθνική δεν υπάρχει εύκολη αγωνιστική... Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι εντός έδρας η Νίκη κέρδισε φέτος δυνατούς αντιπάλους όπως η Πύδνα, ο Αιγινιακός, αλλά έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς με τον Τύρναβο που είναι στη ζώνη του υποβιβασμού ή εκτός έδρας άφησε πόντους στην Αγιά και το Μαρτίνο.