noodles volos banner

Νίκησε απραξία και Δωτιέα (video)

Συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει... Η Νίκη Βόλου έκαμψε την αντίσταση του Δωτιέα Αγιάς με 2-0, χάρη σε τέρματα των Νορέγα στο 75ο λεπτό και του Ελευθεριάδη στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, παίρνοντας άλλο ένα σημαντικό εντός έδρας τρίποντο.

 

Για τη Νίκη Βόλου, ντεμπούτο έκανε ο Βρονταράς στην εστία, δεξιά έπαιξε ο Ιβανίδης, αριστερά ο Παπαδόπουλος και δίδυμο στους στόπερ οι Ναουμίδης, Κοτίτσας. Σε ρόλο ανασταλτικού χαφ ο Κυπτίου, μπροστά του εσωτερικοί μέσοι οι Νοριέγα, Ιορδανίδης (δεξιά κι αριστερά αντιστοίχως), στις πτέρυγες ο Λίμα και ο Ελευθεριάδης, με φουνταριστό τον Κανελλόπουλο.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τη Νίκη να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, την εδαφική υπεροχή και να προσπαθεί να επιτεθεί κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα, όπου οι Ιβανίδης, Νοριέγα και Ελευθεριάδης ήταν μαχητικοί και δραστήριοι. Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής των Ιορδανίδη στο 17ο λεπτό και Κανελλόπουλου στο 21ο πέρασαν ψηλά άουτ, με τη Νίκη στη συνέχεια να έχει δύο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 31’, από σέντρα του Νοριέγα, ο Λίμα κατέβασε την μπάλα που έφθασε στον Κανελλόπουλο. Αυτός βρέθηκε απέναντι από την εστία, σε πολύ πλεονεκτική θέση, όμως το σουτ του έφυγε πάνω από τα δοκάρια και λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, η δεύτερη απειλή στα αντίπαλα καρέ. Η φάση ξεκίνησε με τον Δωτιέα να έχει φάουλ έξω από την περιοχή της Νίκης και τους γηπεδούχους να βγάζουν υποδειγματική αντεπίθεση. Ο Λίμα πέρασε κάθετη πάσα στα πλάγια για τον Κανελλόπουλο που έφυγε ταχύτατα και έβγαλε σέντρα ακριβείας. Ο Ελευθεριάδης σούταρε με τη μία στην κίνηση από τη συμβολή των γραμμών της μικρής περιοχής, ψηλά άουτ. Αναφορικά με τον Δωτιέα Αγιάς, αρκέστηκε στο να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν και δεν δημιούργησε κάποια φάση.

Με την έναρξη του δευτέρου 45λέπτου, ο Κώστας Βελιτζέλος αντικατέστησε τον Λίμα (που δεν ήταν κακός) με τον Σαντίκ Μπαλαράμπε. Στο 56ο λεπτό, ο Ιορδανίδης έπιασε σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, λίγο πλάγια αριστερά, με την μπάλα να περνάει δίπλα από τη συμβολή των δοκών και δύο λεπτά αργότερα, επικίνδυνη στιγμή για τον Δωτιέα, όταν ο Πέδρο πέρασε κάθετη πάσα για τον Τσατσαλίδη που «έσπασε» το οφσάιντ, αλλά ο Βρονταράς με γρήγορη έξοδο, έπεσε στο έδαφος, μπλόκαρε και τελείωσε τη φάση.

Ο Μέτσε πήρε θέση στον αγωνιστικό χώρο αντί του Ιορδανίδη στο 65’, στη δεύτερη κίνηση από πλευράς προπονητή της Νίκης. Οι «κυανόλευκοι» δεν είχαν φάσεις, πίεζαν όμως και έφθασαν στο 1-0 στο 75ο λεπτό. Ο Νοριέγα λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή, έκανε συρτό σουτ, που αρχικά φάνηκε ότι δεν είχε δύναμη και θα μπορούσε να αποκρούσει ο γκολκίπερ, αλλά κατέληξε στη δεξιά του γωνία. Ο Ισπανός σημείωσε το πρώτο του τέρμα με τη βολιώτικη ομάδα κι έτρεξε προς τη σκεπαστή για να πανηγυρίσει μαζί με τον κόσμο και τους συμπαίκτες του.

Ο Μπιτσάκος έκλεισε τις αλλαγές για το τελευταίο δεκάλεπτο, με τη Νίκη να μην κινδυνεύει, ενώ στο 86’ απείλησε με ξαφνικό σουτ από πλάγια θέση του Ελευθεριάδη που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 90ό λεπτό, σουτ του Γκουντρουμπή απέκρουσε ο Βρονταράς, κρατώντας έτσι το 1-0. Στη μοναδική φάση που χρειάστηκε να επέμβει ο έμπειρος τερματοφύλακας κάτω από τα δοκάρια, έδειξε σε ετοιμότητα. Και στις καθυστερήσεις, Μπαλαράμπε και Ελευθεριάδης πίεσαν τον Παϊτέρη, έκλεψαν την μπάλα και ο Ελευθεριάδης σαν σε προπόνηση, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.
Η Νίκη Βόλου πήρε δίκαια τους τρεις βαθμούς, ξεπέρασε το εμπόδιο του Δωτιέα και της αγωνιστικής απραξίας του προηγούμενου διαστήματος, σε ένα «πονηρό» ματς που έπαιξε με υπομονή και έφθασε στο 2-0 στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς».

Οι κυριότερες φάσεις του αγώνα
9' Ωραία εκτέλεση φάουλ του Λίμα στην καρδιά της άμυνας, πέρασε από όλους τους παίκτες χωρίς να επωφεληθεί κάποιος "κυανόλευκος".
17' Δυνατό σουτ του Ιορδανίδη, εκτός μεγάλης περιοχής, έφυγε περίπου δύο μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 
21' Από πάσα του Νοριέγα, σουτ του Κανελλόπουλου από το ημικύκλιο έφυγε ψηλά άουτ.
31' Μεγάλη κλασική ευκαιρία για τη ΝίκηΒόλου. Από σέντρα του Νοριέγα, ο Λίμα κατέβασε την μπάλα που έφθασε στον Κανελλόπουλο. Βρέθηκε απέναντι από την εστία, σε πολύ πλεονεκτική θέση, όμως το σουτ του έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
45' Δεύτερη μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους. Σε αντεπίθεση, ο Λίμα πέρασε κάθετη πάσα στα πλάγια για τον Κανελλόπουλο που έφυγε ταχύτατα και έβγαλε φοβερή σέντρα. Ο Ελευθεριάδης σούταρε με τη μία στην κίνηση από τη συμβολή των γραμμών της μικρής περιοχής, ψηλά άουτ.
56' Ιορδανίδης και Κανελλόπουλος έπαιξαν το "ένα-δύο" στα όρια της μεγάλης περιοχής, το σουτ από τον Ιορδανίδη λίγο έξω από αυτήν, έφυγε δίπλα από τη συμβολή των δοκών.
58' Κάθετη πάσα του Πέδρο, ο Βρονταράς μπλόκαρε την μπάλα προ του Τσατσαλίδη σε επικίνδυνη στιγμή για τον Δωτιέα.
60' Κεφαλιά του Ελευθεριάδη, υπό πίεση αντιπάλου, δεν δυσκόλεψε τον Παϊτέρη.
75' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛ για τη Νίκη. Συρτό σουτ του Νοριέγα μέσα από τη μεγάλη περιοχή, δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Παϊτέρης και κατέληξε στη δεξιά του γωνία. Πρώτο τέρμα για τον Ισπανό με την κυανόλευκη φανέλα.
86' Ξαφνικό σουτ από τον Ελευθεριάδη, από πλάγια δεξιά, δεν βρήκε στόχο.
90' Σουτ του Γκουντρουμπή, απέκρουσε ο Βρονταράς, στην καλύτερη φάση του Δωτιέα.

 


Συνθέσεις:
Νίκη Βόλου: Βρονταράς, Ιβανίδης, Παπαδόπουλος, Κοτίτσας, Ναουμίδης, Κυπτίου, Ελευθεριάδης, Ιορδανίδης (66' Μέτσε), Κανελλόπουλος, Νοριέγα (80' Μπιτσάκος), Λίμα (46' Μπαλαράμπε).
Δωτιέας Αγιάς: Παϊτέρης, Καραγιάννης, Σελήνης, Τσάκαλι, Κόκκας, Σούλη, Τσατσαλίδης, Ντακούλας, Ουζούνογλου (68' Κόκκινος), Πέδρο (73' Τσιρογιάννης), Κορλός (61' Γκουντρουμπής). 

Media

Last modified onSunday, 14 February 2016 22:33