noodles volos banner

Όταν συνήλθε, ήταν αργά...

Ένα ημίχρονο έπαιξε ο Ρήγας Φεραίος στο σημερινό εντός έδρας ματς με την ΑΕ Φαρκαδόνας. Κακή απόδοση στο πρώτο μέρος, αισθητά βελτιωμένος με αρκετές φάσεις στην επανάληψη, όμως δεν μπόρεσε να φθάσει στο γκολ της ισοφάρισης. "Δώρο" από τους κυανόλευκους το τέρμα των φιλοξενούμενων.

Η Φαρκαδόνα από το πρώτο λεπτό μπήκε καλύτερα και ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αυξάνοντας σταδιακά την επιθετικότητά της. Στο 5' μακρινό φάουλ του Νικούλη απέκρουσε σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία, χαμηλά, ο Κεφαλάς και στο 15' από σέντρα του Μηνά, ο Ιακωβάκης σούταρε από καλή θέση, χωρίς πίεση, με την μπάλα να κοντράρει πάνω στον Βουραζέρη που βρίσκονταν μπροστά από τον τερματοφύλακά του. Το 0-1 σημειώθηκε στο 17ο λεπτό και ήταν μια ...ευγενική προσφορά των παικτών του Ρήγα Φεραίου. Από γέμισμα, εκτός μεγάλης περιοχής και μακρυά από την εστία, υπήρξε ασυνεννοησία μεταξύ Γούτσιου και Κεφαλά, ο δεύτερος απομάκρυνε πάνω στα πόδια του πρώτου και η μπάλα γύρισε προς τα πίσω με κατεύθυνση προς το τέρμα, εκεί που ο Μηνάς επωφελήθηκε και την έστειλε στα δίχτυα! Δέκα λεπτά αργότερα, κι ενώ οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να παίζουν σαν υπνωτισμένοι, Ετόφ και Διβανές έπαιξαν το "ένα-δύο" και ο Διβανές βγήκε τετ-α-τετ, σούταρε κι απέκρουσε με τα πόδια ο γκολκίπερ του Ρήγα. Νέα φάση λίγο αργότερα όταν ο Ιακωβάκης ήταν έτοιμος από ευνοϊκή θέση να ολοκληρώσει την προσπάθειά του και ο Γουτούλης έβαλε την τελευταία στιγμή σωτήρια το τάκλιν. Επιθετικά, οι Βελεστινλιώτες δεν είχαν κάτι να δείξουν στο πρώτο μέρος εκτός από ένα μακρινό σουτ του Ζενούνι στο 40' που δεν ανησύχησε τον Γεωργίου.
Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι είχε άλλη μορφή. Ο Ρήγας Φεραίος ανέβασε αισθητά την απόδοσή του, πίεσε, έχασε ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να φθάσει στο πολυπόθητο τέρμα. Ο Σέττος στο 46' δεν είχε καλό τελείωμα, ψηλά άουτ με το εξωτερικό από τα δεξιά μέσα στην περιοχή κι ακολούθησαν μεγάλες φάσεις. Στο 52' δυνατό σουτ του ίδιου παίκτη, κόντραρε λιγάκι και έφυγε κόρνερ, αφού χτύπησε στο πάνω μέρος του οριζοντίου, ενώ στο επόμενο λεπτό, από σέντρα του Τσίπη, ο Γκίκα είχε κεφαλιά-ψαράκι που εξουδετέρωσε με το ένα χέρι εντυπωσιακά ο πορτιέρε της Φαρκαδόνας. Πιο εύκολα μπλόκαρε διαγώνιο σουτ του Σέττου στο 57'.
Η ομάδα από το νομό Τρικάλων θα μπορούσε να "καθαρίσει" το ματς όταν από βαθμιά μπαλιά του Νικούλη, ο Ετόφ έφυγε ανάμεσα στους δύο στόπερ και βγήκε απέναντι από τον Κεφαλά, πλάσαρε κι απέκρουσε ο τελευταίος με το ένα πόδι.
Η πίεση από πλευράς Ρήγα Φεραίου συνεχίστηκε. Στο 71' ο Γεωργίου απέκρουσε κοντινή κεφαλιά του Κορέτα, στο 80' από κόρνερ του Σπαθή, ο Γκάγκας μέσα στη μικρή περιοχή, πήρε την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε στόχο και στο 89' σουτ του Σφάκα από καλή θέση, με κατεύθυνση προς την εστία, κόντραρε στον Νάκο.
Η ομάδα του Λάκη Μπακάλη πλήρωσε το κακό πρώτο ημίχρονο. Όταν συνήθε, ήταν αργά όπως αποδείχθηκε. Οι επεμβάσεις του Κεφαλά την κράτησαν μέσα στο παιχνίδι, όμως έλειπε η ουσία στην τελική προσπάθεια και μοιραία, άφησε τρεις πολύτιμους βαθμούς στο γήπεδό της. Ήταν η δεύτερη εντός έδρας ήττα, με το ίδιο σκορ και η άλλη, και η πρώτη μετά από τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα στο Βελεστίνο.
Τέλος, να σημειώσουμε για την ΑΕ Φαρκαδόνας, τον τραυματισμό του Κουλτσιάκη στην προθέρμανση ενώ είχε δηλωθεί να παίξει στην αρχική ενδεκάδα (τη θέση του πήρε ο Νικούλης).

Συνθέσεις:
Ρήγας Φεραίος: Κεφαλάς, Γουτούλης, Βουραζέρης, Σπαθής, Γούτσιος (46' Γκάγκας), Γεωργατζής, Σέττος, Τσίπη (79' Θεοδώρου), Κορέτα, Ζενούνι (72' Σφάκας), Γκίκα.
Φαρκαδόνα: Γεωργίου, Νάκου (65' Αετόπουλος), Γιώτας, Φορτούνης, Νάκος, Μηνάς, Νικούλης (83' Ζαφειρίου), Ετόφ, Διβανές, Ιακωβάκης (72' Μπασιάκας).