noodles volos banner

Φιλικό «μάθημα» στις καθυστερήσεις

 

 

Παίζοντας καλό ποδόσφαιρο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, η Νίκη Βόλου παραχώρησε ισοπαλία στη Φαρκαδόνα στην τοπική Αθλητική Ένωση (1-1), σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας που έγινε την Κυριακή. Το γκολ των κυανολεύκων πέτυχε ο Ταουσιάνης, ενώ η Νίκη είχε χαμένο πέναλτι και δοκάρι. Αντίθετα οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν καθόλου την εστία της φιλοξενούμενης ομάδας, όμως πέτυχαν το γκολ της ισοφάρισης δευτερόλεπτα πριν το σφύριγμα της λήξης. «Μάθημα» λοιπόν το πάθημα αυτό για τους παίκτες της κυανόλευκης ομάδας.  Ο Λεωνίδας Μπίλης έκανε τις δοκιμές του και σιγά, σιγά φαίνεται πως καταλήγει και στην ενδεκάδα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι παίκτες που χρησιμοποίησε στο παιχνίδι με τη Φαρκαδόνα είναι οι έντεκα «εκλεκτοί» του.

Η ενδεκάδα του Μπίλη

Ο Σταυράκης υπερασπίστηκε την εστία, Αλεξανδρής και Παπαδόπουλος κάλυψαν το δεξί και το αριστερό άκρο της άμυνας, Χολέβας και Ναουμίδης ήταν οι κεντρικοί αμυντικοί, ο Ιβανίδης αγωνίστηκε ως αμυντικό χαφ και πιο προωθημένοι ήταν οι Μέτσε και Κυπτίου. Ταουσιάνης και Νάκας κάλυψαν τις δύο πλευρές της επίθεσης και ο Κανελλόπουλος αγωνίστηκε στην κορυφή, με τον Κρεβατά να μένει στον πάγκο. Πάντως, ο Λεωνίδας Μπίλης δεν έχει καταλήξει ακόμη στην ενδεκάδα του πρωταθλήματος και συνεχίζει τις δοκιμές και τους πειραματισμούς του, έχοντας τη δυνατότητα για επιλογή από ισοδύναμους παίκτες σε κάποιες θέσεις και αρκετούς μπαλαντέρ.  

Ανώτερη η Νίκη

Στο πρώτο μέρος η Νίκη ήταν ανώτερη καθόλη τη διάρκεια του. Πέτυχε ένα γκολ με τον Ταουσιάνη, ενώ είχε δοκάρι, έχασε πέναλτι και άλλες ευκαιρίες.

Με ένα μακρινό σουτ του Κυπτίου στο 9’ ξεκίνησε η επιθετική δραστηριότητα της Νίκης, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας Ντάσκας, που δεν απειλήθηκε. Πέντε λεπτά ο Ντάσκας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νάκα.

Η σημαντικότερη ευκαιρία για τη Νίκη καταγράφηκε στο 17’ όταν ο Κυπτίου με σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.  Κοντά στο γκολ έφτασε η Νίκη και στο 21’ όταν ο Νάκας με κεφαλιά ανάγκασε τον Ντάσκα σε δύσκολη επέμβαση.  

Στο 34’ κέρδισε πέναλτι ο Κανελλόπουλος από τον Ντάσκα, το εκτέλεσε ο ίδιος παίκτης που νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Φαρκαδόνας, αλλά πήρε το ριμπάουντ ο Ταουσιάνης και από κοντά έγραψε το 1-0 για τους κυανόλευκους του Λεωνίδα Μπίλη.  

Ο Κανελλόπουλος λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου από το ύψος της περιοχής πλάσαρε και η μπάλα πέρασε άουτ.

Ισοφάριση στις καθυστερήσεις

Με την ίδια ενδεκάδα παρατάχθηκε η Νίκη και στο δεύτερο μέρος. Οι πρώτες αλλαγές έγιναν στο 58’ και πολύ δυναμικά μπήκε στο παιχνίδι ο Βέργος, από τα πόδια του οποίου ξεκίνησε μία κλασική χαμένη ευκαιρία.

Στο 60’ έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Κανελλόπουλο και αυτός με τη μία βρήκε τον Νάκα, όμως ο τελευταίος έχασε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ. Στο 61’ ο Βέργος με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.  

Στο 79’ μία απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Ζαφειρίου, που πέρασε άουτ, ήταν η μοναδική υποψία ευκαιρίας σε όλο το ματς για τους γηπεδούχους μέχρι εκείνη τη στιγμή. Αλλά στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα δευτερόλεπτα πριν το σφύριγμα της λήξης, η άμυνα της Νίκης αδράνησε και ο Διβανές με κεφαλιά έκανε το 1-1.  

Οι συνθέσεις:

ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ: Ντάσκας, Νάκου, Γκαντιάς, Φουρτούνης, Κουμπούρας, Αετόπουλος, Πολυζόπουλος, Μηνάς, Ιακωβάκης, Διβανές, Νικούλης

Στο Β’ μέρος αγωνίστηκαν: Γιώτας, Κουλτσιάκης, Παπαευθυμίου, Παπανδρέου, Ζαφειρίου, Νάκας 

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Σταυράκης (69’ Παπουρτζής), Αλεξανδρής (69’ Λάμπρου), Παπαδόπουλος (69’ Κολημήτρας), Χολέβας (69’ Κανταρτζής), Ναουμίδης (69’ Ευθυμίου), Ιβανίδης (58’ Βέργος), Μέτσε (58’ Κόλα), Κυπτίου (69’ Κεμάλι), Ταουσιάνης (69’ Κολημήτρας), Νάκας (69’ Μπαλαράμπε), Κανελλόπουλος (69’ Κρεβατάς) 

 

 

Last modified onSunday, 13 September 2015 19:29