noodles volos banner

Ξεκίνημα με το δεξί για τον ΠΑΟΚ

Άνετη ήταν η επικράτηση του ΠΑΟΚ επί της Ξάνθης καθώς πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης με σκορ 3-0. Τα τέρματα σημείωσαν οι Βίτορ, Λούκας και Αθανασιάδης. 

 

Μετά το πρώτο 20λεπτο που ήταν νωθρός, ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε μπροστά και κυριάρχησε στο γήπεδο, φτάνοντας σε μια εύκολη νίκη. Μεγάλος πρωταγωνιστής του ΠΑΟΚ ήταν ο Λούκας, που σέρβιρε τα γκολ των Βίτορ στο 43’ και του Αθανασιάδη στο 73’, ενώ ο ίδιος σκόραρε στο 67’ από την άσπρη βούλα, σε πέναλτι που κέρδισε ο Σαλπιγγίδης από τον Μπαξεβανίδη. Στο 84’ ο Αθανασιάδης είχε κεφαλιά στο δοκάρι. Η Ξάνθη άντεξε μόλις 20 λεπτά και μόνο τότε κατάφερε να κάνει παιχνίδι, ενώ ειδικά μετά την αποβολή του Μπαξεβανίδη στη φάση του πέναλτι δεν έδειξε ικανή να αντιδράσει. Αρκετός ήταν ο κόσμος στην Τούμπα, αλλά ο ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά δεν ξεκίνησε καλά. Η Ξάνθη πίεζε ψηλά και είχε τις πρώτες υποψίες φάσης στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Μαρσελίνιο. Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την εικόνα τους μετά το πρώτο 20λεπτο και άρχισαν να πιέζουν την εστία του Κυριακίδη. Με κάποια σουτ ο Στοχ έκανε αισθητή την παρουσία του, ενώ μια κεφαλιά του Βίτορ στο 40’ μετά από φάουλ του Λούκας, πέρασε λίγο άουτ. Η ίδια κομπίνα επαναλήφθηκε στο 43’ και τότε ο Πορτογάλος στόπερ δεν αστόχησε με κεφαλιά και έγραψε το 1-0.

Η Ξάνθη θέλησε να αντιδράσει στο δεύτερο μέρος και ο Νίκος Καραγεωργίου έριξε στη μάχη τον Φλίσκα. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ είχε μια φλύαρη υπεροχή με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ενώ οι Ακρίτες ήταν εντελώς ακίνδυνοι. Στο 67’ ο Σαλπιγγίδης βγήκε σε θέση βολής και ο Μπαξεβανίδης τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή Λαμπρόπουλο να δίνει το πέναλτι και την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της Ξάνθης. Στη συνέχεια το παιχνίδι πήρε χαρακτήρα μονόλογου για τον ΠΑΟΚ και στο 73’, μετά από κόρνερ του Λούκας, ο Αθανασιάδης με σουτ σημείωσε το 3-0. Ο ΠΑΟΚ πίεζε και για ένα ακόμη γκολ, αν και είχε ρίξει στροφές, ενώ η Ξάνθη ειδικά μετά την αποβολή δεν είχε δυνάμεις να πιέσει και να διεκδικήσει κάτι για το ματς. Στο 84’ ο Αθανασιάδης με κεφαλιά σημάδεψε το αριστερό δοκάρι. Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν αρχίσει να σκέφτονται το παιχνίδι με τη Σάλκε, αλλά ούτε και τότε η Ξάνη μπόρεσε να αντιδράσει.

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Χακόμπο, Λίνο (76’ Σκόνδτας), Κίτσιου, Λόπεθ, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Λούκας, Στοχ (72’ Ολίσε), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (80’ Νέτσιντ)

Ξάνθη (Καραγεωργίου): Κυριακίδης, Παΐτό, Βάλλας, Κομεσίδης (46’ Φλίσκας), Γκοχουρί, Μπαξεβανίδης, Ντε Γκούζμαν, Μάνταλος, Μαρσελίνιο (70’ Μπέρτος), Μαρίν, Βασιλακάκης (57’ Σολάρι)

πηγή: onsports.gr