noodles volos banner

Απόφαση για τηλεοπτικά και αναδιάρθρωση

Το ΔΣ της διοργανώτριας αρχής συνεδρίασε έτσι ώστε να πάρει σημαντικές αποφάσεις, μεταξύ των οποίων ήταν κι αυτές για τα τηλεοπτικά δικαιώματα αλλά και την πιθανότητα να γίνει αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος. Η συνεδρίαση κράτησε αρκετές ώρες και δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως… πιάστηκαν να υπογράφουν συμβάσεις οι εκπρόσωποι των ομάδων, αφού εγκρίθηκε η επέκταση της Κεντρικής Διαχείρισης των τηλεοπτικών του πρωταθλήματος και παράλληλα το πρόγραμμα του πρωταθλήματος για όλο τον πρώτο γύρο. Αξίζει να σημειωθεί πως σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόταση αναδιάρθρωσης, αποφασίστηκε να υπάρξει σχετική επιτροπή της Super League και παράλληλα να ανατεθεί σε γνωστό Οίκο μια οικονομοτεχνική μελέτη έτσι ώστε να γίνει σωστά η όποια κίνηση και να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος. Επίσης, αξιοσημείωτο είναι πως ο Παναθηναϊκός, όπως ανακοίνωσε η Λίγκα, θα είναι εκτός κεντρικής διαχείρισης από το 2015.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Εγκρίθηκε η επέκταση της Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων για τις περιόδους 2015-16 και 2016-17 από 17 ΠΑΕ, πλην της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και υπεγράφησαν οι σχετικές συμβάσεις μετά την ολοκλήρωση του Δ.Σ.

2/ Αποφασίστηκε ομόφωνα η σύσταση επιτροπής και η υλοποίηση από αναγνωρισμένο Οίκο που θα επιλεγεί από τη Super League, οικονομοτεχνικής μελέτης, προκειμένου να υποβληθεί συγκεκριμένη πρόταση περί αναδιάρθρωσης από την περίοδο 2015-16, αύξησης της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος και άλλων παραμέτρων που αφορούν στη δομή του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

3/ Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι προκηρύξεις πρωταθλημάτων υποδομής Κ15-Κ17.

4/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το αγωνιστικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα 1ης αγωνιστικής και το συνοπτικό πρόγραμμα του Α’ Γύρου».

πηγή: onsports.gr