noodles volos banner

Το μπαλάκι στη Σούπερ Λιγκ για την αναδιάρθρωση, μπαίνει και η ΕΡΤ στα τηλεοπτικά

Ο χρόνος πιέζει και πλέον έρχεται η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για τη Super League και τους διοικητικούς ηγέτες των ΠΑΕ, αφού με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν μπορεί να αρχίσει η σεζόν 2018-19. Από τη στιγμή που έξι ομάδες της κατηγορίας (Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Άρης, Λαμία, Παναιτωλικός και Απόλλωνας Σμύρνης) δεν πρόκειται να υπογράψουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος, αν δεν βρουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, μπαίνει ένα «STOP» το οποίο καλεί τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους, όπως σημειώνει το sport-fm.gr.

Μεγάλο ρόλο στις εξελίξεις αναμένεται να παίξει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, που όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος εξετάζει σχέδιο αναδιάρθρωσης, προκειμένου να παρουσιαστεί (μέσω της ΕΠΟ) ένα πιο ελκυστικό προϊόν και τα δικαιώματα των τηλεοπτικά άστεγων ομάδων να τα εξασφαλίσει η ΕΡΤ. 

Απαραίτητη σημείωση: Η οικονομική προσφορά που θα κατατεθεί για τα τηλεοπτικά δικαιώματα από την ΕΡΤ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν θα προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά από διαφορετικούς πόρους, όπως η υπερφορολόγηση στοιχηματικών εταιρειών. 

Αυτές τις μέρες, βρίσκεται σε διαδικασία ενημέρωση των ομάδων για το πλάνο της αναδιάρθρωσης και αναμένεται άμεσα αυτό να παρουσιαστεί και επίσημα στο ΔΣ της Λίγκας, προκειμένου να παρθεί απόφαση αν θα εφαρμοστεί. Μάλιστα, το μήνυμα του Γιώργου Βασιλειάδη προς τις ΠΑΕ είναι ότι όλα είναι προς συζήτηση και μπορούν οι ομάδες πάνω σε αυτό το πλάνο να προτείνουν αλλαγές και βελτιώσεις, προκειμένου να βρεθεί μία λύση για το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Πάντως, αυτή την ώρα (και ενώ ΕΡΤ και NOVA είναι σε επαφές για τον τρόπο εφαρμογής αυτού του πλάνου) φαίνεται ως μονόδρομος αυτή η διέξοδος που προτείνει η πλευρά της Πολιτείας, καθώς η κατάσταση είναι σε οριακό σημείο.