noodles volos banner

Απειλούν να μπλοκάρουν την έναρξη της Σούπερ Λιγκ οι τηλεοπτικά άστεγες ΠΑΕ

Δυναμικά προτίθενται να αντιδράσουν οι ομάδες που δεν έχουν εξασφαλίσει τηλεοπτικό συμβόλαιο για τη νέα σεζόν. Οι έξι τηλεοπτικά «άστεγοι» έστειλαν επιστολή και καταφέρονται εναντίον της NOVA, επικαλούμενοι συνθήκες μη ισονομίας.

Το θέμα είναι ωστόσο ότι οι συγκεκριμένοι σύλλογοι σκοπεύουν να φτάσουν, αν χρειαστεί, στα άκρα, μπλοκάροντας την έναρξη του προσεχούς πρωταθλήματος. Κάτι που θα συμβεί με το να μην υπογράψουν οι Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Άρης, Λαμία, Παναιτωλικός και Απόλλων την προκήρυξη, η οποία απαιτεί πλειοψηφία των 3/4.

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς τις εταιρίες

Forthnet Α.Ε. και Forthnet Media Α.Ε.

Προέκταση οδού Μάνης, Κάντζα, 153 51 Παλλήνη

Υπ' όψιν

κου Πάνου Παπαδόπουλου, Διευθύνοντος Συμβούλου

Αθήνα, 16 Μαΐου 2018

Κύριοι,

«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για το πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίσατε στη δημιουργία κλίματος αθέμιτου ανταγωνισμού στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με την κίνησή σας να κλείσετε συμβόλαια τηλεοπτικών δικαιωμάτων με τις μισές ομάδες της Super League.

Επίσης διαμαρτυρόμαστε για τα προβλήματα που μας έχετε δημιουργήσει καθυστερώντας τις πληρωμές των υφιστάμενων τηλεοπτικών δικαιωμάτων (καθυστερήσεις που ξεπερνούν το 50% του αρχικά οφειλόμενου ποσού), με αποτέλεσμα οι περισσότερες ομάδες να παρουσιάζουν προβλήματα ταμειακής ρευστότητας.

Έχετε φυσικά απόλυτη γνώση του γεγονότος ότι τα τηλεοπτικά δικαιώματα αποτελούν για τις ΠΑΕ πολύ περισσότερο από το 50% των ετήσιων εσόδων τους και η αψυχολόγητη ενέργειά σας για την κάλυψη των μισών ομάδων καθιστά υπαρκτό τον κίνδυνο αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος.

Να γνωρίζετε ότι η πλειονότης των ομάδων που με δική σας ευθύνη μένουν εκτός, θα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να εξαντλήσουν όλες τις νόμιμες δυνατότητες, οι οποίες θα θέσουν εν κινδύνω την τέλεση αυτού του ιδίου του πρωταθλήματος»

 
   


Αναμένοντας την απάντησή σας».