noodles volos banner

Κωστούλας: Θα έχουμε επτά μικρούς Παναθηναϊκούς του χρόνου

«Αν μέχρι τον Μάιο δεν έχουμε καλύψει, είτε με τηλεοπτικό συμβόλαιο είτε με κάποια μεγάλη χορηγία τα έξοδα που έχουμε για την επόμενη χρονιά, δεν παίρνει κανείς άδεια. Άρα υποβιβαζόμαστε όλοι». Τάδε έφη ο ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας, μιλώντας στο Metropolis, δείχνοντας το μέγεθος του προβλήματος των ομάδων, συμπεριλαμβανομένης και της δικιάς του, που δεν έχουν καταφέρει να βρουν τηλεοπτική στέγη. 

Για την αναβολή της συνεδρίασης στη Super League:

«Δε νομίζω είναι τόσο γελοία η κατάσταση. Άλλα είναι τα σημαντικά που πρέπει να τα δούμε καλύτερα. Αυτή τη στιγμή το σημαντικό για τη Λίγκα και το ποδόσφαιρο είναι ότι έχουμε γίνει δύο κομμάτια μέσα στη Super League, οι πατρίκιοι και οι πληβείοι. Οι πατρίκιοι είναι αυτοί που πήραν τα τηλεοπτικά και τώρα πηγαίνουν για την άδεια, και οι πληβείοι είναι αυτοί που δεν έχουν. Δεν είναι μόνο μία ομάδα που έχει το πρόβλημα. Είναι επτά με οκτώ οι ομάδες που κινδυνεύουν να μην πάρουν άδεια. Δεν είναι μόνο ο Παναθηναϊκός. Το ίδιο θα συμβεί τη νέα χρονιά και με όλες τις άλλες ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Αν μέχρι τον Μάιο δεν έχουμε καλύψει, είτε με τηλεοπτικό συμβόλαιο είτε με κάποια μεγάλη χορηγία, τα έξοδα που έχουμε για την επόμενη χρονιά δεν παίρνει κανείς άδεια. Άρα υποβιβαζόμαστε όλοι».

Για τη λύση που προκρίνει ο ίδιος:

«Για μένα η κατάσταση έχει ως εξής. Υπάρχει ο συνεταιρισμός της Super League που ιδρύθηκε πριν από κάποια χρόνια με στόχο ένα κοινό όφελος για τις ομάδες που μετέχουν. Αυτή τη στιγμή κάποιες ομάδες έκαναν ξεχωριστά τη δική τους συμφωνία για τα τηλεοπτικά. Οι υπόλοιπες έμειναν στην απ’ έξω. Τι είδους συνεταιρισμός είναι αυτός; Ποιο είναι το κοινό μας; Αυτό που μας ένωνε τόσον καιρό είναι κάποιοι κοινοί σκοποί πάνω στο κοινωνικό, αθλητικό και οικονομικό κομμάτι. Πλέον, δεν υπάρχει κανένα κοινό σημείο. Είμαστε δύο κομμάτια. Πού είναι ο συνεταιρισμός; Αν εφαρμοστεί ο κανονισμός, 7 ή 8 ομάδες δεν θα αδειοδοτηθούν, συνεπώς υποβιβάζονται. Και γι’ αυτό δε φταίει κανείς άλλος, διότι ο καθένας κοιτά αποκλειστικά το συμφέρον της ομάδας του και όχι του συνεταιρισμού. Αυτό είναι το πιο σημαντικό ζήτημα και όχι ο Παναθηναϊκός».

Για όσους ενίστανται κάνοντας λόγο για παράνομη αλλαγή κανονισμού:

«Η άλλη πλευρά βάζει μπροστά τον κανονισμό. Πολύ σωστά τα είπα ο κ. Πανόπουλος. Κι εγώ, ως Παναιτωλικός, δεν ψήφισα αυτήν την αλλαγή. Τι κανονισμό να αλλάξουμε; Και να σωθεί ο Παναθηναϊκός, όλοι οι υπόλοιποι πώς θα ζήσουμε; Είμαστε στην ίδια μοίρα με τον Παναθηναϊκό επτά ομάδες. Πρέπει να αναδειχθεί αυτό, διότι όλοι κοιτάζουν μόνο τον Παναθηναϊκό. Του χρόνου αν δεν έχουμε έσοδα από τηλεοπτικά φέτος, ακόμη κι αν βρεθεί η πλειοψηφία και αλλάξει ο κανονισμός, οι ομάδες χωρίς έσοδα από τηλεοπτικά και μεγάλες χορηγίες μεσούσης της σεζόν θα έχουμ τεράστια προβλήματα. Θα έχουμε επτά μικρούς Παναθηναϊκούς».

Για το αν θα υπάρξει και τρίτη συνεδρίαση:

«Δεν ξέρω. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι πολλοί είναι οι απογοητευμένοι. Κάνουμε εκατοντάδες χιλιόμετρα για δύο ώρες συζήτηση και φεύγουμε πάντα άπραγοι στο τέλος. Μπορεί να γίνει και τρίτη συνεδρίαση, σημασία όμως έχει ότι δεν υπάρχει κοινός σκοπός. Ακόμη κι αν αλλάξει ο κανονισμός, του χρόνου θα είμαστε επτά ομάδες χωρίς λεφτά. Φέτος έχει ξεμείνει ο Παναθηναϊκός. Του χρόνου θα είμαστε επτά. Τι πρωτάθλημα είναι αυτό;»