noodles volos banner

Προς παράταση η διακοπή, ορατό το Grexit

Ο Γιώργος Βασιλειάδης δεν αλλάζει τη στάση του ως προς τη διακοπή. Θα εμμείνει στο να μην υπάρχει πρωτάθλημα μέχρι να ληφθούν τα μέτρα που ζητάει, ενώ είναι δεδομένη η ενόχληση από τη στιγμή που δεν υπογράφουν όλες οι ομάδες, ώστε να αρχίσει ξανά η δράση, αλλά και η έκπληξη, αφού στο Υφυπουργείο δεν περίμεναν τέτοια εξέλιξη. Πάντως οι συνεργάτες του κ. Βασιλειάδη ξεκαθαρίζουν πως οι FIFA/UEFA είναι σύμφωνες με τις ενέργειές του Υπουργού και στα όσα έχει προτείνει.

 Στην παρούσα φάση ο κίνδυνος του ποδοσφαιρικού GREXIT παραμένει. Δείχνει να είναι πιο ορατός από ποτέ με την FIFA να έχει δώσει προθεσμία μέχρι την Παρασκευή (23/3). Στην Παγκόσμια Ομοσπονδία θα περιμένουν το τελικό έγγραφο με τις υπογραφές των ομάδων, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί. Σε διαφορετική περίπτωση το GREXIT μπορεί να πέσει για τα καλά γερά στο τραπέζι. Πάντως μετά τις εξελίξεις με τις αρνήσεις ορισμένων ομάδων την Πέμπτη για υπογραφές (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΛ και Ξάνθη) υπάρχει δεδομένος προβληματισμός σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς κι όλα δείχνουν αδιέξοδο... Αυτό σημαίνει ότι οι αισιόδοξες σκέψεις για επανέναρξη του πρωταθλήματος της Λίγκας το 3ήμερο, 31 Μαρτίου και 1-2 Απριλίου μάλλον θα πρέπει να εγκαταλειφθούν, άρα αγωνιστική θα έχουμε μετά το Πάσχα. Τέλος να τονιστεί πως το δεσμευτικό έγγραφο θα σταλεί από την ΕΠΟ στους Χέρμπετ Χούμπελ, FIFA και UEFA.

Υπενθυμίζεται ότο Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΛ και Ξάνθη έκαναν γνωστό ότι διαφωνούν με τις οκτώ προτάσεις που περιλαμβάνονται στο έγγραφο που κλήθηκαν να υπογράψουν για την επανεκκίνηση της Super League. Οι ΑΕΛ και Ξάνθη εξέφρασαν παρατηρήσεις επί των προτάσεων, τις οποίες είχαν πει και κατ' ιδίαν στον Γιώργο Βασιλειάδη.

Η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Απόλλων Σμύρνης έστειλαν υπογεγραμμένο το έγγραφο, συμφωνώντας με τις υπουργικές προτάσεις. Ο ΠΑΟΚ μάλιστα ζήτησε να εφαρμοστεί από την πρώτη αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος η τεχνολογία VAR, δηλαδή η δυνατότητα να δει ο διαιτητής μια επίμαχη φάση.

Στις οκτώ προτάσεις του Γιώργου Βασιλειάδη περιλαμβάνεται το μέτρο για ανάκληση πιστοποιητικού και υποβιβασμό μιας ΠΑΕ σε περίπτωση που οπαδοί της προκαλέσουν τρεις φορές επεισόδια σε μια σεζόν, ή αν μια ΠΑΕ τιμωρηθεί πειθαρχικά τέσσερις φορές για τη συμπεριφορά των οπαδών της. Αυτό θα γίνει με ρύθμιση και στην ΕΕΑ και θα ισχύσει από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Παράλληλα, στον νέο πειθαρχικό κώδικα ο υφυπουργός ζητά να προστεθεί ρύθμιση, όπου οι εμπρηστικές δηλώσεις παραγόντων των ΠΑΕ - τόσο on camera, όσο και τοποθετήσεις στα social media - θα μπορούν, ανάλογα με την αξιολόγησή τους, να επιφέρουν τιμωρία της ομάδας.

Last modified onThursday, 22 March 2018 19:00