noodles volos banner

Πεντάωρη εκδίκαση για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, πάει για Τετάρτη η απόφαση

Ολοκληρώθηκε μετά από πέντε ώρες η εκδίκαση της υπόθεσης για τα επεισόδια στο ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στην Τούμπα. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Γιώργος Κομίνης, δεν έδωσε το “παρών” στη διαδικασία, αλλά έστειλε δυο mail, στα οποία μεταξύ άλλων ανέφερε. “Δυστυχώς, ως τις 28 Μαρτίου δεν είναι εφικτή η αυτοπροσώπως παρουσία μου για λόγους που αφορούν οικογενειακά προβλήματα. Σε συνέχεια του παραπάνω μηνύματός μου, δεν ξέρω αν θα είναι εφικτή η φυσική μου παρουσία και μετά την 28η Μαρτίου. Πάντως, δέχομαι να καταθέσω μέσω υπομνήματος αν κρίνεται αναγκαίο”.

Απ’ την μεριά τους, οι ομάδες ζήτησαν 48 ώρες από τη στιγμή που θα απαντήσει ο διαιτητής, προκειμένου να υποβάλουν υπομνήματα. Κατόπιν όλων αυτών η απόφαση δεν πρόκειται να εκδοθεί πριν από την επόμενη Τετάρτη. Μπίρδας, Σημαιοφορίδης και Μαυρομάτης ήταν οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ παραστάθηκε διά των Μηνά Λυσάνδρου και Ελλης Ρίζου, ενώ τον Ιβάν Σαββίδη εκπροσώπησαν οι δικηγόροι του, όπως και ο Λούμπος Μίχελ.

Η πλευρά του ΠΑΟΚ τόνισε εξαρχής ότι η παρουσία του κ. Κομίνη ήταν άκρως απαραίτητη και ότι με την αιτιολογία του δεν καλύπτει τους λόγους που δεν είναι εδώ. «Μας στερεί ένα πρωτάθλημα ο κ. Κομίνης και πρέπει να είναι εδώ να δώσει απαντήσεις σε όλους. Δε θα είναι δίκαιη η κρίση χωρίς την παρουσία του διαιτητή. Θέλουμε να υπερασπιστούμε την πλευρά μας με όλα τα όπλα που μας προσφέρει ο νόμος», ανέφερε ο κ. Σημαιοφορίδης. Η έδρα εξέτασε το αίτημα για αναβολή, αλλά αυτό τελικά δεν έγινε δεκτό, με τον δικαστή να ανακοινώνει ότι συνεχίζεται με επιφύλαξη η διαδικασία. Έτσι, πήραν θέση οι δυο μάρτυρες, ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ηλίας Γεροντίδης και ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, Βασίλης Δημητριάδης.

«Θεωρούμε ως ΠΑΕ ΠΑΟΚ η παρουσία του κ. Κομίνη είναι άκρως απαραίτητη στη διαδικασία. Ζητούμε την αναβολή της υπόθεσης και ζητούμε να υποχρεωθεί να παραστεί. Είναι μια υπόθεση που μπορεί να κρίνει το πρωτάθλημα. Πρέπει να έρθει ο Κομίνης να μας διευκρινίσει γιατί το φύλλο αγώνος είναι αναληθές. Εμείς θεωρούμε ότι υπαίτια για τη διακοπή του αγώνα είναι η ΑΕΚ. Πρέπει να διευκρινιστεί αν διαπίστωσε οτι υπάρχουν ασφαλείς συνθήκες του αγώνα και αν κάλεσε τις ομάδες να συνεχίσουν τον αγώνα. Αν δεν εμφανιστεί δε θα έχουμε δίκαιη δίκη. Είστε δικαστής και απευθυνόμαστε σε εσάς γιατί θέλουμε να υπερασπιστούμε μια ομάδα, η οποία καταστρέφεται και μας στερεί ένα πρωτάθλημα. Αν δεν έρθει, δε θα υπάρχει δίκαιη κρίση», ανέφερε ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ, κ. Σημαιοφορίδης.

Ο Βασίλης Δημητριάδης, γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, κλήθηκε να καταθέσει. Ο πρόεδρος τον ρώτησε αρχικά για το πώς κινήθηκε ο διαιτητής Κομίνης μετά την επίτευξη του τέρματος. «Αρχικά το κατακυρώνει στον ΠΑΟΚ, μετά υπήρχε μια ενδοεπικοινωνία με τον κ. Ποντίκη και υπάρχει με την επίτευξη του γκολ διαμαρτυρία από τους παίκτες μας ότι είναι οφσάιντ. Ο κ. Ποντίκης κάλεσε προφανώς τον κ Κομίνη να πάει κοντά του. Μετά από δυο τρία λεπτά έδειξε οφσάιντ. Μετά άρχισαν οι διαμαρτυρίες παικτών του ΠΑΟΚ. Υπήρχαν διαμαρτυρίες από τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Αφού δείχνει οφσάιντ, πάει στην σέντρα με τον κ. Ποντίκη. Φωνάζει τους δύο αρχηγούς και ενημερώνει ότι το γκολ είναι οφσάιντ. Στη συνέχεια είχαμε διαμαρτυρίες από τους παίκτες του ΠΑΟΚ που διαρκούν από την επίτευξη του γκολ περίπου 8-10 λεπτά. Στη συνέχεια εκεί που υπάρχει η ένταση στον αγωνιστικό χώρο, υπάρχει στη γραμμή ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ και ο Μαουρίτσιο του λέει τι υπέδειξε ο διαιτητής και εκείνη τη στιγμή μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία 6-8 ατόμων, προφανώς εύσωμοι κύριοι που λογικά ανήκουν στην προσωπική του ασφάλεια και κάνει κίνηση να φύγει η ομάδα. Ο κ. Σαββίδης δεν ήταν διαπιστευμένος. Έκανε μια κίνηση να πάρει την ομάδα και να φύγει και το έκανε έντονα αυτό. Στη συνέχεια έφτασε κοντά στο διαιτητή στα 3 μέτρα, κάτι του είπε αλλά δεν κατάλαβα τι”.