noodles volos banner

Μέχρι τέλος Μάρτη αποκλείεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα

Η απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή του πρωταθλήματος προκάλεσε αντιδράσεις από όλες τις ΠΑΕ (πλην του ΠΑΟΚ), που θεωρούν πως κατά αυτόν τον τρόπο πληρώνουν το μάρμαρο για καταστάσεις για τις οποίες δεν φέρουν ευθύνη. Ήδη, άλλωστε, από τη Δευτέρα οι περισσότερες ομάδες τοποθετήθηκαν επίσημα κατά του «λουκέτου». 

Σήμερα Τρίτη (13/3) ο Γιώργος Βασιλειάδης θα υποδεχτεί στο γραφείο του τη διοίκηση της Super League και κάποιους εκπροσώπους ΠΑΕ. Πιθανότατα η Λίγκα θα εκφράσει και στον υφυπουργό τις ενστάσεις της για την απόφαση που λήφθηκε, ωστόσο είναι απίθανο να αλλάξει κάτι. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην παιχτεί ποδόσφαιρο στη Super League πριν τελεσιδικήσουν όλες οι υποθέσεις που έχουν καταλήξει στα δικαστήρια, πράγμα που σημαίνει πως είναι απίθανο να υπάρξει πρωτάθλημα πριν το Σαββατοκύριακο 31/3-1/4, δηλαδή μετά τη διακοπή για τα φιλικά των εθνικών ομάδων. 

Η κυβέρνηση έχει ήδη διαβιβάσει την εντολή στα αρμόδια όργανα να επισπεύσουν τις διαδικασίες, για να κλείσουν οι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις σε πρώτο και δεύτερο βαθμό. Υπενθυμίζεται πως σήμερα αναμένεται η απόφαση της Εφέσεων για την αφαίρεση βαθμών στον Ολυμπιακό (από το ντέρμπι με την ΑΕΚ), ενώ ήδη οι «ερυθρόλευκοι» έχουν εκτίσει την ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών. Επίσης λογικά μέχρι αύριο αναμένονται οι κλήσεις σε απολογία για τα γεγονότα της Κυριακής, με τη θέση του ΠΑΟΚ να είναι δυσχερέστατη, καθώς κινδυνεύει να χάσει το ματς με την ΑΕΚ στα χαρτιά, αλλά και να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών από το τρέχον και το επόμενο πρωτάθλημα, για τη συμπεριφορά των Ιβάν Σαββίδη και Λούμπος Μίχελ. Μάλιστα για εκφοβισμό αξιωματούχου προβλέπεται από τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών μέχρι και ποινή υποβιβασμού.

Να σημειωθεί ότι σε δηλώσσεις του στο ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, αναφέρθηκε σττον σοβαρό κίνδυνο για ποδοσφαιρικό Grexit: «Θα διακοπεί όσες φορές χρειαστεί το πρωτάθλημα μέχρι να καταφέρουμε να μπουν κανόνες. Να μπουν πέντε βασικοί άξονες. Το πρωτάθλημα θα διακοπεί μέχρι να βρούμε μια λύση, να υπάρχει ηρεμία και σύνεση. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή έχουμε εξαιρετική συνεργασία με τη FIFA και την UEFA και όλοι θα πάρουν τα πράγματα σοβαρά. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για Grexit. Επειδή όλοι θέλουν τα χρήματα από την Ευρώπη, να πάρουμε τα πράγματα σοβαρά για να σταματήσουμε αυτή την αηδία!», ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού.