noodles volos banner

Είναι αθώος ή ένοχος ο Αχιλλέας Μπέος;

Χθες η Δικαιοσύνη αποφάσισε για την πολύκροτη υπόθεση των στημένων αγώνων του ελληνικού ποδοσφαίρου επονομαζόμενο ως Κοριόπολις. Ένοχος ή Αθώος ο Αχιλλέας Μπέος; Ακόμη και η απόφαση του δικαστηρίου δίχασε την πόλη. Τα ΜΜΕ του Βόλου πρόβαλαν ότι κρίθηκε αθώος ο Αχιλλέας Μπέος, διότι απαλλάχθηκε των κακουργηματικών πράξεων για τις οποίες κατηγορούνταν και προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την ποινή των τεσσάρων ετών που του επιβλήθηκε για τρία αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος. Ο ίδιος ο Αχιλλέας Μπέος σε δηλώσεις του τόνισε ότι πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος ο λαός του Βόλου για τον Δήμαρχό του.

Η «Μαγνησία» κυκλοφορεί σήμερα με τίτλο «ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ» και την καταδίκη με τέσσερα χρόνια φυλάκιση και καθόλου υπερήφανη για τον Δήμαρχό της.

Αν δεν κατάλαβε καλά ο κ. Μπέος και οι συνοδοιπόροι του αλλά και τα ΜΜΕ που θριαμβολογούν, ο Δήμαρχος της πόλης καταδικάστηκε πρωτόδικα με φυλάκιση τεσσάρων χρόνων για δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνων. Με απλά και κατανοητά λόγια το δικαστήριο δέχθηκε ότι ο Δήμαρχός μας ως ποδοσφαιρικός παράγοντας του Ολυμπιακού Βόλου, είχε συμμετοχή και είχε συμφωνήσει ώστε να χειραγωγηθούν οι αγώνες Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-1 στις 27 Φεβρουαρίου 2011 και κατόπιν στις 12 Μαρτίου 2011 ο αγώνας Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου 2-1, ο οποίος έως το 90’ ήταν 1-1.

Αν δεν το κατάλαβε ο κ. Μπέος και οι θριαμβολογούντες γύρω του μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι, ο Δήμαρχος για τον οποίο πρέπει να είμαστε υπερήφανοι εμείς οι Βολιώτες, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, είχε κανονίσει με τους παράγοντες του Αστέρα Τρίπολης που επίσης καταδικάστηκαν, να χάσει η τότε αγαπημένη ομάδα του, ο Ολυμπιακός Βόλου, για να παραμείνει στην κατηγορία η ομάδα της Τρίπολης.

Αυτή καθ’ αυτή η πράξη εναντίον της ομάδας του, που διαρρήγνυε τα ιμάτιά του ότι δεν ήταν μπλεγμένη, με απόφαση του δικαστηρίου καταδικάστηκε διά του Αχ.Μπέου στην ατιμωτική πράξη να κάθεται να χάνει, διότι έτσι θέλησε ο ηγέτης της.

Η δωροδοκία και η δωροληψία και η καταδίκη του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου κρίνεται από τον νομοθέτη ατιμωτική για έναν πολίτη, ο οποίος μάλιστα κατέχει το αξίωμα του πρώτου πολίτη μιας πόλης και αν σε δεύτερο βαθμό καταδικαστεί τελεσίδικα για τις παραπάνω κατηγορίες, θα εκπέσει του αξιώματός του.

Ο Αχιλλέας Μπέος μπορεί να αναλαμβάνει από Δευτέρα και πάλι τα καθήκοντά του και στην συνέντευξη Τύπου που θα δώσει θα επαναλάβει την κασέτα για το βρώμικο σύστημα που τον φυλάκισε αδίκως, αλλά ένα όμως δεν πρέπει να ξεχνούν οι Βολιώτες στους οποίους θα απευθυνθεί και οι οποίοι πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι, όπως δήλωσε.

Ο Δήμαρχος της πόλης καταδικάστηκε με τέσσερα χρόνια φυλάκιση και το κυριότερο για δωροδοκία και δωροληψία. Το πλέον ντροπιαστικό όμως για την πόλη είναι ότι σύμφωνα με το δικαστήριο ο Αχιλλέας Μπέος συμμετείχε στην αλλοίωση αποτελέσματος της ιστορικής ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου όπου έχασε με 2-1.

Γι’ αυτό και μόνον θα είναι ένοχος στη συνείδηση των Βολιωτών που ως τώρα πίστευαν ότι τον Ολυμπιακό Βόλου δεν τον ανακάτεψε στις «δουλειές» του και αδίκως υποβιβάστηκε.

Στο ερώτημα «ένοχος ή αθώος;» ασφαλώς κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης, γιατί συναίνεσε να χάσει η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου για δικά του συμφέροντα και όχι φυσικά του Βόλου και του Ολυμπιακού.

Γ. Καρεκλίδης