noodles volos banner

Ξανά στην κορυφή με μεγάλη μπάλα ο ΠΑΟΚ, 3-0 την ΑΕΛ

Παίζοντας μεγάλη μπάλα και όντας καθ' όλα ανώτερος, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-0 της ΑΕΛ στην Τούμπα, περνώντας και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας με 49 βαθμούς έναντι 47 της ΑΕΚ.  Σάκχοφ, Βαρέλα και Πρίγιοβιτς τα γκολ του "δικεφάλου", που επικράτησε κατά κράτος και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα τέρματα, ενώ δύο ασίστ έδωσε ο Πέλκας. Η ΑΕΛ δεν μπορούσε να κοντράρει τους γηπεδούχους και συμβιβάστηκε σε παθητικό ρόλο από το ξεκίνημα. 

Τα αγωνιστικά πλάνα

Το 4-2-3-1 εμπιστεύτηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, έχοντας τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα και Μάτος στην άμυνα. Μαουρίτσιο και Σάκχοφ έπαιξαν δίδυμο στα χαφ, με μπροστά τους να κινείται η τριάδα των Μπίσεσβαρ, Πέλκα και Κάμπος. Κορυφή έπαιξε ο Πρίγιοβιτς.

Με 4-1-4-1 παρέταξε την ΑΕΛ ο Ηλίας Φυντάνης, με τον Μπόζοβιτς να υπερασπίζεται την εστία και τους Γουάλας, Γκόικοβιτς, Ζίζιτς και Γιοβάνοβιτς να είναι μπροστά του. Σε ρόλο κόφτη έπαιξε ο Αντόνι, Μιλοσάβλιεβιτς αριστερά και Μασούρας δεξιά στη μεσαία γραμμή, με τους Αγκάνοβιτς, Λαγό να είναι πίσω από τον Ναζλίδη.

Το ματς 


Η εικόνα του αγώνα ήταν ξεκάθαρη από το ξεκίνημα κιόλας. Η ΑΕΛ "ταμπουρωμένη" στην περιοχή, με τον ΠΑΟΚ να πιέζει και να "βομβαρδίζει" συνεχώς τον Μπόζοβιτς. Ο Μαυροβούνιος είχε πολλή δουλειά από το πρώτο δεκάλεπτο κιόλας, με το 1-0 να έρχεται στο 12'. ο Βιεϊρίνια σέντραρε από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, ο Πρίγιοβιτς έκανε κεφαλιά πάσα για τον ολομόναχο Σάκχοφ που έσπρωξε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα. 

Αφού διαμαρτυρήθηκε για οφσάιντ σε οριακή πάντως φάση, η ΑΕΛ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση. Το μόνο που κατάφερε ήταν να κάνει την πρώτη της τελική στο 17' με τον Αγκάνοβιτς, αλλά από εκεί και πέρα το παιχνίδι πήρε και πάλι την πρότερη μορφή του. 

Ο ΠΑΟΚ ήταν πειστικός, δημιουργώντας πολύ εύκολα φάσεις, για να έρθει το 2-0 στπ 40'. Κόρνερ του Πέλκα, κεφαλιά του Βαρέλα από κοντά και ο δικεφάλος πήγε με προβάδισμα ασφαλείας στα αποδυτήρια. Το σκορ έκλεισε στο 48' από τον Πρίγιοβιτς με φοβερό τελείωμα σε τετ-α-τετ μετά από από απίστευτη του Πέλκα. 

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (72’ Αζεβέδο) Μαουρίσιο, Σάχοφ, Κάμπος (61’ Μακ), Πέλκας (78’ Κάνιας), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

ΑΕΛ (Ηλ. Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Γκοϊκοβιτς, Γιοβάνοβιτς (46’ Μλαντένοβιτς), Ζίζιτς, Γουάλας (82' Χούμπτσεφ), Φατιόν, Λαγός, Μασούρας, Αγκάνοβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Ναζλίδης (65’ Περόνε).