noodles volos banner

Οπαδοί ΠΑΣ: "Ευτυχώς χάσαμε και σώθηκε η πόλη"

Σκληρή ανακοίνωση για όσα έγιναν στο ματς με τον ΠΑΟΚ εξέδωσε μερίδα οργανωμένων οπαδών του ΠΑΣ Γιάννινα, σχολιάζοντας τα μέτρα ασφαλείας του ματς και τονίζοντας πως δε θα έπρεπε να έχει αρχίσει. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση: 

«Στους Ζωσιμάδες ΔΕΝ ΠΑΙΞΑΜΕ ετούτη τη φορά 

Με την αγανάκτηση να ξεχειλίζει θέλουμε να καταδικάσουμε όλα όσα εξευτελιστικά έγιναν στο γήπεδο της ομάδας μας στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Και αφού είδαμε/ακούσαμε/ζήσαμε τα τεκταινόμενα και παίζουμε τον παπά με τις ευθύνες, ας δούμε πως βλέπουμε εμείς το χρονικό και τον καταμερισμό ευθυνών. Να διευκρινίσουμε ότι είμαστε υπέρ της ελεύθερης διακίνησης των φιλάθλων-οπαδών. 

Όταν όμως υπάρχουν προηγούμενα, δεν έπρεπε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα να συμφωνήσει να παραδώσει το πέταλο (που μόλις είχε συνεφέρει από την περυσινή …φιλοξενία) στους οπαδούς του ΠΑΟΚ κι ενώ όλοι γνωρίζαμε ότι δε θα περιορίζονταν οι φιλοξενούμενοί μας μόνο σ’ αυτό. Δε γνώριζε με ποιους είχε να κάνει ή αρκέστηκε στις υποσχέσεις πως ο ομότιτλός του θα έκανε “ντα-ντά” όποιον ερχόταν στα Γιάννενα χωρίς εισιτήριο; 

Σε μια κερκίδα, όπου κατά παράδοση πηγαίνουν κάτοχοι διαρκείας, όπου βρίσκονται οικογένειες, ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά, πάνω από 1000 οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν εξέδρα, μετατρέποντάς τη σε θύρα 4. 

Φίλαθλοί μας βρέθηκαν χωρίς τη θέλησή τους μια ανάσα από τους οργανωμένους ΟΠΑΔΟΥΣ του ΠΑΟΚ, που αφού ήρθαν με πορεία στο γήπεδο, λίγα λεπτά μετά με το έτσι θέλω και με την ανοχή των «υπευθύνων», έσπασαν την αφύλακτη είσοδο και μπήκαν στο γήπεδο, μη έχοντας οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ καν εισιτήριο, κάνοντας κατάληψη, στη μεγάλη μας κερκίδα, η οποία -μεταξύ άλλων- προσφέρει εύκολη πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο… Εκατοντάδες φίλαθλοί μας και κάτοχοι διαρκείας υποχρεώθηκαν να αλλάξουν θέση στην καλύτερη ή και να αποχωρήσουν φοβούμενοι για τη σωματική ακεραιότητα των ίδιων και των οικείων τους. 

Οπαδοί του ΠΑΟΚ στο ΗΜΙΧΡΟΝΟ του παιχνιδιού βρέθηκαν να σουλατσάρουν ανενόχλητοι έξω από την ασφυκτικά γεμάτη «7», φτάνοντας μέχρι και τη θύρα 9 όπου και επιτέθηκαν με πέτρες στους φιλάθλους μας που βρισκόταν μέσα στην κερκίδα. 

Προφανώς στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν το αγώνα, όλοι (ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΕ ΠΑΟΚ-αστυνομία-παρατηρητής) ασχολήθηκαν με κάτι άλλο, σίγουρα όχι με το παιχνίδι που θα ακολουθούσε. 

Οι ευθύνες όλων τεράστιες και εγκληματικές. 

Ο πυρήνας των οργανωμένων του ΠΑΟΚ δίπλα σε φιλάθλους του ΠΑΣ, που τη σύνθεσή τους περιγράψαμε. Με μόλις μία σειρά οργάνων της τάξης ανάμεσά τους. 

Δε χρειάζεται μεγάλη σκέψη για το τι θα επακολουθούσε αν κάτι “στράβωνε”. Αν ο ΠΑΣ άνοιγε το σκορ για παράδειγμα! Ακούστηκε από πολλούς το “ευτυχώς χάσαμε” στο τέλος του αγώνα! 

Ας ανατρέξουν στα παραπάνω οι αδέκαστοι τηλεοπτικοί ή όχι κριτές κι ας πάψουν αφελώς να αναρωτιούνται, γιατί κατακυρώθηκε το ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ offside πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ. 

Γιατί κύριοι της αστυνομίας αφήσατε ελεύθερους και χωρίς κανέναν έλεγχο, να αλωνίζουν για ώρες έξω από το γήπεδο οπαδοί με ή χωρίς εισιτήριο, ενώ την ίδια στιγμή σας τρομάζουν τα καπάκια από τα μπουκαλάκια νερού των ανήλικων φιλάθλων; 

Γιατί δόθηκε εντολή αποχώρησης των δυνάμεων, ενώ ήταν εμφανής η διάθεση των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ να μπουκάρουν στη Θύρα 4; 

Ακούγεται, ότι στην ουσία, “επιλέχθηκε” η τραμπούκικη είσοδος των οπαδών του ΠΑΟΚ στο γήπεδο, ώστε να σωθεί η πόλη! Ευτυχώς δηλαδή που το ρολόι της πλατείας, είναι ακόμη στη θέση του, γιατί οι κλοπές σε καταστήματα της πόλης δεν αποφεύχθηκαν απ' τους οπαδούς που περιφέρονταν στα Γιάννενα ώρες μετά το παιχνίδι! 

Δε “σώθηκε” η πόλη, γιατί ευδοκίμησαν τα “μέτρα”. 

Σώθηκε γιατί όπως γράψαμε: 

Ευτυχώς χάσαμε. Απλά και κατανοητά, αν κερδίζαμε θα καιγόταν και το Μιτσικέλι. Τεράστιες έως και εγκληματικές οι ευθύνες της διοίκησης αλλά και της Α.Δ. Ιωαννίνων που επέδειξαν για ακόμα μια φορά ανεπάρκεια.  Μεγαλύτερη η ευθύνη της προϊστάμενης αρχής, που δίνει το δικαίωμα, σε "θεσμικούς επενδυτές", να αλωνίζουν ανεμίζοντας το λάβαρο της εξυγίανσης.  Αν αυτή είναι η εξυγίανση που θέλετε κύριοι, ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε. 

Ούτε ο παρατηρητής, ούτε ο διαιτητής είδαν κάτι, ούτε τους ενόχλησε κάτι άξιο να καταγραφεί, όπως φάνηκε απ' όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Το ότι ως εκ θαύματος δεν υπήρξαν θύματα φαίνεται να διέφυγε της προσοχής τους.  Υπευθυνότητα, που σε απλά ελληνικά μεταφράζεται σε εγκληματική ανευθυνότητα. 


Δε χρειάζεται να πούμε ότι αυτό το παιχνίδι αμέσως μετά το ΝΤΟΥ των ΟΠΑΔΩΝ του ΠΑΟΚ και το σπάσιμο της πόρτας, ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ. 

Γιατί κύριε Χριστοβασίλη το επιτρέψατε; 

Γιατί θέσατε σε κίνδυνο φιλάθλους της Ομάδας; 

Ποιες οι ενέργειές σας, για να τους προστατέψετε; Γιατί κατεβάσατε το κεφάλι και δεχθήκατε τα πάντα αδιαφορώντας για όσους καταθέτουν από το υστέρημά τους, για να στηρίξουν τον ΠΑΣ; 

Για τους «αλήτες» λέμε, τον «όχλο». Γι' αυτούς… 

Αποδεικνύεστε για άλλη μια φορά λίγος. Το «Εδώ είναι Ζωσιμάδες», αλλά και το «Για την Πόλη και το Σήμα στη φανέλα», κενό γράμμα τα κάνατε με αποκλειστικά δική σας ευθύνη. Έχετε αποκόψει την ομάδα από την πόλη. Αν αυτός εξ αρχής ήταν ο σκοπός, συγχαρητήρια, τον πετύχατε.  Ακούμε σήμερα ότι ζητήθηκε εκ μέρους σας να μη ξεκινήσει το παιχνίδι. Αν ισχύει, είδατε το προφανές! Γιατί (όπως λένε οι δημοσιογράφοι) δεν καταγράφεται στην έκθεση αυτό; 

Γιατί δεν κάνατε και το προφανέστερο, μη κατεβάζοντας την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, αδιαφορώντας για τυχόν κυρώσεις, ώστε και αυτή και τους φιλάθλους της να προστατέψετε και ΚΥΡΙΩΣ, να κρατήσετε την αξιοπρέπεια όλων μας ψηλά; 

Κύριε Χριστοβασίλη. Αποδειχθήκατε πάλι λίγος. Η Ομάδα μας υπήρχε και πριν από σας, θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από σας. Και την ύπαρξή της την οφείλει στην ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, στον ΣΕΒΑΣΜΟ που ενέπνεε και στην ΑΓΑΠΗ του κόσμου της. Έχετε καταφέρει να καταρρακώσετε τα πρώτα δύο. 

Την ΑΓΑΠΗ μας για την ομάδα δεν μπορείτε να την αγγίξετε, όμως έχετε κατορθώσει μία έδρα για την οποία μιλούσε όλη η Ελλάδα να την κάνετε έρμαιο στις ορέξεις κάθε επίδοξου "εξυγιαντή" και να την αδειάσετε. 

Δεν είναι ο γιαλός στραβός, στραβά αρμενίσατε. Εκτός κι αν το καράβι αλλάξει ρότα, καιρός -με όποιο κόστος- να το εγκαταλείψετε πριν το βουλιάξετε οριστικά. Δυστυχώς, δεν καταλάβατε ποτέ το διαχρονικό μας σύνθημα 

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ 

Tο site των φιλάθλων του ΠΑΣ 
www.pas.gr 

Μέλη του φόρουμ των φιλάθλων του ΠΑΣ Γιάννενα 
Members of PAS Giannena supporters’ forum 
pas.gr/forum»