noodles volos banner

Δε χάνει το ... Κονέ με την κορυφή η ΑΕΚ, 3-1 την Κέρκυρα

Χωρίς να «πατήσει το γκάζι» η φανερά κουρασμένη ΑΕΚ επιβλήθηκε με 3-1 της Κέρκυρας στο ΟΑΚΑ κι επέστρεψε στην πρώτη θέση της Super League μετά την ολοκλήρωση της 14ης αγωνιστικής, έχοντας ως κορυφαίο τον Παναγιώτη Κονέ, που βοήθησε την ομάδα του να μη χάσει το ... Κονέ με την κορυφή. Την ημέρα που η Ένωση έμαθε τον αντίπαλό της στους «32» του Europa League, έφτασε σε μία ύκολη νίκη απέναντι στους «Φαίακες».

Η ΑΕΚ δε χρειάστηκε να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια και κατάφερε σε χαμηλές στροφές από το πρώτο κιόλας ημίχρονο να βάλει τις βάσεις για το έκτο της «τρίποντο» στο Ολυμπιακό Στάδιο. Μία αγωνιστική πριν το φινάλε του πρώτου γύρου η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ διατηρήθηκε στην κορυφή της κατάταξης (ακολουθούν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Ατρόμητος) κι έχει την ευκαιρία να πάρει και τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα, καθώς την τελευταία αγωνιστική θα φιλοξενήσει τον Απόλλωνα.

Παρά τις απουσίες που είχε η Ενωση προηγήθηκε νωρίς (12') με αυτογκόλ του τερματοφύλακα Γιαννακόπουλου μετά από διπλή προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου. Οι παίκτες της Κέρκυρας στη συνέχεια δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν ευκαιρίες κι έτσι ανέλαβε δράση ο Παναγιώτης Κονέ. Ο 30χρονος χαφ στην πρώτη του συμμετοχή στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ στη Super League έγραψε το 2-0 στο 38' με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή.

Ήταν η πρώτη του συμμετοχή ως βασικός σε αγώνα πρωταθλήματος μετά από 14 μήνες (1/10/2016 Ουντινέζε-Λάτσιο 0-3), ενώ είχε σκοράρει για τελευταία φορά πριν από δύο χρόνια. Το αμέσως προηγούμενο γκολ ήταν στις 17/12/2015 με την Ουντινέζε στην ήττα 2-1 από τη Λάτσιο για το Coppa Italia και το τελευταίο του γκολ με την ΑΕΚ πριν από δέκα χρόνια και συγκεκριμένα στις 30 Σεπτεμβρίου του 2007 στην επικράτηση της ΑΕΚ επί του Λεβαδειακού με 4-0.

Ο Σέρχιο Αραούχο με σουτ από το ύψος της περιοχής και λίγο πιο μέσα από τη γραμμή πέτυχε το τρίτο «κιτρινόμαυρο» γκολ στο 56' με δυνατό γωνιακό σουτ, δίνοντας την ευκαιρία στον Μανόλο Χιμένεθ να δώσει «ανάσες» σε ακόμα περισσότερους βασικούς (Σιμόες, Χριστοδουλόπουλο) και να δώσει ένα «γεμάτο» 15λεπτο στο νεαρό Γιούση, ο οποίος κέρδισε το χειροκρότημα της εξέδρας. Στο 88' ο Νούνιες μείωσε σε 3-1 με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Κονέ και το οποίο ήταν ανύπαρκτο, αλλά ο Σέζος φαίνεται ότι έχει καιρό να πάει σε οφθαλμίατρο. 

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Κονέ (71' Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος (62' Γιακουμάκης), Κλωναρίδης, Αραούχο
ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Αναστασίου (58' Ντιογκό), Σοϊλέδης, Σιόντης, Μπαλάφας (71' Αρτυματάς), Γκομές, Έπσταιν (46' Νούνιες), Μπάουμαν

Βαθμολογία

1. ΑΕΚ 30 

2. Ολυμπιακός 29

3. ΠΑΟΚ 28

4. Ατρόμητος 27

5. Πανιώνιος 22

6. Αστέρας Τρίπολης 21

7. ΑΕΛ 17

. Ξάνθη 17

. ΠΑΣ Γιάννινα 17

10. Λαμία 16

11. Παναθηναϊκός 15

. Λεβαδειακός 15

13. Παναιτωλικός 14

14. Απόλλων Σμύρνης 11

. Κέρκυρα 11 

16. Πλατανιάς 6

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.