noodles volos banner

Βιεϊρίνια: 99% σίγουρος ότι θα φέρουμε τον τίτλο στην Τούμπα

Στο πλαίσιο της ενότητας «Junior Reporter» του PAOK TV, ο Βιεϊρίνια μίλησε στον 11χρονο Ανδρέα, κάνοντας μια ωραία συζήτηση για τη μέχρι τώρα διαδρομή του στο ποδόσφαιρο.

Οταν ήταν πιτσιρίκι στην πόλη του Γκιμαράες ο Αντρέ Βιεϊρίνια λάτρευε τον Λουίς Φίγκο, εκτιμούσε το «φαινόμενο» Ρονάλντο και είχε προλάβει να δει σε βίντεο τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Το στυλ και των τριών αυτών κορυφαίων ποδοσφαιριστών ήταν που του άρεσε και λίγο πολύ ήθελε να τους μοιάσει.

Παραδέχθηκε πως η παρουσία του Φερνάντο Σάντος, τον οποίο γνώριζε και εκτιμούσε, το 2008 στον πάγκο του ΠΑΟΚ έπαιξε καθοριστικό ρόλο, για να πάρει την απόφαση να αφήσει την Πόρτο και να έρθει στην Ελλάδα, όπου μεταξύ άλλων γνώρισε και τη σύζυγό του, Βάσω.

Μπορεί να χάρηκε το κύπελλο Γερμανίας με τη Βόλφσμπουργκ, την κατάκτηση του Euro με την Πορτογαλία, αλλά οι στιγμές που έζησε στον ΠΑΟΚ του έχουν μείνει αξέχαστες. «Μπορεί να μην κέρδισα κάποιον τίτλο, αλλά όσα έζησα με αυτή την ομάδα με έκανε να θέλω τόσο πολύ να επιστρέψω στη Θεσσαλονίκη».

Ο λόγος που αγάπησε και δέθηκε με τον ΠΑΟΚ; Περίπλοκος. «Αν δεν το ζήσεις δε θα το καταλάβεις, αν δεν έρθεις στο γήπεδο να ζήσεις την ατμόσφαιρα, την αγάπη και την υποστήριξη που δίνουν στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι ο κόσμος του. Να ξέρεις ότι είναι δύσκολο για μια ομάδα που δεν έχει κατακτήσει για τόσα πολλά χρόνια ένα πρωτάθλημα να έχει τόσους πολλούς οπαδούς».

Θα καταφέρουμε να τελειώσουμε τη σεζόν με έναν τίτλο, ρώτησε γεμάτος αγωνία ο μικρός Ανδρέας το ίνδαλμά του. «Είμαι 99% σίγουρος ότι, αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε, όπως μέχρι σήμερα, αν γίνουμε καλύτεροι παιχνίδι με παιχνίδι, να ακολουθούμε τις ιδέες του προπονητή που ξέρει πολύ καλά τι χρειάζεται, αν τα κάνουμε όλα αυτά, τότε ναι θα φέρουμε τον τίτλο στην Τούμπα»!