noodles volos banner

Επέλεξε Ματάισεν ο Κούγιας για αντικαταστάτη του Πάους

Τον άλλοτε τεχνικό του Φωστήρα Τζάκι Ματάισεν επέλεξε ο Αλέξης Κούγιας για αντικαταστάτη του Πάους στην ΑΕΛ. «Το σημαντικότερο πράγμα είναι όταν πας σε ένα κλαμπ να νιώθεις ότι σε θέλουν. Ξέρω ότι ο πρόεδρος έχει έναν ισχυρό χαρακτήρα, το ίδιο λένε και για μένα και χρειάστηκε λίγος χρόνος, για να συζητήσουμε και να τα βρούμε.

Από αυτή τη στιγμή εστιάζουμε στην ομάδα και αρχίζουμε να προχωράμε μπροστά και να δουλεύουμε. Άμεσα θέλω να επικοινωνήσω με τους βοηθούς μου. Αυτό σημαίνει ότι θα δώσω μεγάλη βαρύτητα στο προπονητικό τιμ και σύμφωνα με τα όσα θα μου πούνε θα ξεκινήσω στο επόμενο ματς.

Είμαι πεπεισμένος ότι θα φέρουμε όλοι μαζί την ομάδα σε μια θέση άνεσης. Αυτός είναι ο πρώτος σκοπός, να νιώθουμε άνετα και να καταφέρουμε να επαναφέρουμε το αίσθημα της υπερηφάνειας. Να βρούμε όλοι το σωστό ρυθμό», δήλωσε ο Βέλγος προπονητής.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Κούγιας είπε: «Δεν είναι ό,τι καλύτερο μέσα σε 27 μήνες, έστω και αν η ομάδα αγωνίζεται σε διαφορετικές κατηγορίες, να έχει αλλάξει τέσσερις προπονητές. Ούτε προσωπικά είναι κάτι που μου αρέσει. Προσωπικά είχα την άποψη η παραμονή ενός προπονητή σε ένα κλαμπ δείχνει και τη σοβαρότητα του κλαμπ.

Δε θα αναλύσω τώρα τους λόγους που αναγκαστήκαμε να λύσουμε τη συνεργασία με έναν εξαιρετικό τεχνικό τον κ. Πάους, που πέρυσι μας βοήθησε μαζί με τον κ. Φυντάνη να πετύχουμε την παραμονή μας στην κατηγορία. Αλλά τόσο οι κακές εμφανίσεις μας στα παιχνίδια που δώσαμε μέχρι τώρα, με εξαίρεση το δεύτερο ημίχρονο με τον Αστέρα Τρίπολης που είχαμε μια υποφερτή συμπεριφορά, σε συνδυασμό με τα τραγικά αποτελέσματα και ειδικά την τραγική εμφάνιση με την ΑΕΚ, αλλά και με τα προβλήματα στα αποδυτήρια μεταξύ παικτών και προπονητή μας ανάγκασαν να κάνουμε αυτή την αλλαγή για την οποία δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι.

Θα σας παρουσιάσω έναν κανονικό προπονητή με την εξής έννοια, δεν είναι ούτε ένας ταλαντούχος, δεν είναι ούτε ο Μουρίνιο ή ο Γκουαρντιόλα, αλλά στη χώρα του έχει επιλεγεί να προπονήσει ορισμένες από τις καλύτερες ομάδες, όπως είναι η Μπριζ όπου έμεινε για 3 χρόνια κερδίζοντας τίτλους, η Λόκερεν για 4 χρόνια και σε άλλα σημαντικά κλαμπ. Έχει μία συνεχή παρουσία, καθώς δεν έχει μείνει ούτε μισή χρονιά χωρίς ομάδα, σε συνδυασμό με ένα εξαιρετικό γεγονός, ότι δηλαδή ως προπονητής έκανε προπονήσεις μέσα σε ένα μήνα σε παιδιά από την Ελλάδα και μετά από 48 παιχνίδια μόλις είχε ανέβει από τη Γ' Εθνική στη Β' Εθνική, σε ένα ρόστερ με το μικρότερο μέσο όρο και μέσα από αυτό το ρόστερ να βγουν ο Γιαννιώτης και ο Μοσχονάς, ο Κάργας και ο Ζιαμπάρης, ο Γαρουφαλιάς, ο Τασουλής, ο Ντουρμισάι, ο Σεχολάρι, ο Σμυρλής, ο Λύρας που πέρασε και από τη Λάρισα. Έκανε τότε μια εξαιρετική δουλειά. Είχα πολλές προτάσεις, περίπου 20, ακόμη και τώρα που κάνουμε τη συνέντευξη Τύπου. Όμως, μετά από πολλή σκέψη, πήρα αυτή την απόφαση».

Last modified onFriday, 15 September 2017 01:44