Logo
Print this page

Θολό τοπίο στα τηλεοπτικά 11 μέρες πριν την έναρξη της Σούπερ Λιγκ

Μόλις έντεκα ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Superleague το τοπίο παραμένει θολό όσον αφορά τα τηλεοπτικά. Μπορεί στο τελευταίο Δ.Σ οι ομάδες να συμφώνησαν ότι θα τηρήσουν το τρέχον συμβόλαιο με τη NOVA και ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι έχει λυθεί και το θέμα των τηλεοπτικών. 

Η Λίγκα περιμένει από την NOVA να τηρήσει το συμβόλαιο, αλλά είναι δεδομένο ότι το συνδρομητικό κανάλι θέλει να μειώσει το ποσό που ξοδεύει για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος. Γι' αυτό και προχώρησε στην κατάθεση αγωγής μείωσης του τιμήματος. Επίσης είναι γεγονός ότι και οι δυο συμβαλλόμενοι γνωρίζουν ότι μεγάλο ρόλο θα παίξει και η κρατική τηλεόραση. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι η λύση για τη μείωση που ζητά η NOVA περνάει μέσα από την ΕΡΤ. 

Οι επαφές που γίνονται έχουν να κάνουν με ένα πακέτο 30 αγώνων του πρωταθλήματος, δηλαδή έναν σε κάθε αγωνιστική μεταξύ των οποίων και των «4 μεγάλων», ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ. Σύμφωνα πάντως με στελέχη που γνωρίζουν άριστα την τηλεοπτική αγορά, το συγκεκριμένο πακέτο δεν μπορεί να αποτιμηθεί με λιγότερα από 3 εκατ. ευρώ και αυτό είναι και το ποσό που αποτελεί τη βάση των επαφών που γίνονται. Φαίνεται μάλιστα ότι ένα τέτοιο ποσό θα είναι ικανό να αφήσει ευχαριστημένους όχι μόνο τους ανθρώπους της Λίγκας αλλά και τη NOVA η οποία έτσι θα έχει τη μείωση που επιζητά. 

Όσον αφορά πάντως τον καταρτισμό του προγράμματος από την Λίγκα τόνισαν ότι στόχος είναι να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και ισονομία μεταξύ όλων των ομάδων, έτσι ώστε να αγωνίζονται Σάββατο, Κυριακή ή Δευτέρα σε πλήρη ισορροπία. 

Τα κριτήρια μάλιστα έχουν να κάνουν με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Κυπέλλου, αλλά και την εξυπηρέτηση της Εθνικής ομάδας και πάντα σε συνεννόηση με τη Nova όπως προβλέπει η σύμβαση. Μάλιστα αναμένεται πλην των δύο πρώτων αγωνιστικών που έχουν ήδη ανακοινωθεί, σύντομα να ανακοινωθεί και το συνολικό πρόγραμμα του α' γύρου, αφού εγκριθεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]