Logo
Print this page

Δεύτερη ήττα για την ΑΕΚ με 1-0 από την ΤΣΣΚΑ

Η ΑΕΚ θα μπει το μεσημέρι της Παρασκευής στην κληρωτίδα των play off του Europa League, αφού δεν έκανε το θαύμα στη Ρωσία απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, από την οποία έχασε για δεύτερη φορά με 1-0. Το 0-2 στο ΟΑΚΑ αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τους «κιτρινόμαυρους», που είχαν ένα εξαιρετικό 20λεπτο στο δεύτερο μέρος, διάστημα στο οποίο έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία, ενώ δεν τους δόθηκε κι ένα πέναλτι σε ανατροπή του Μάνταλου από τον Ακινφέεφ.

Όπως και στο πρώτο παιχνίδι, έτσι και στον επααναληπτικό, η άμυνα της ΑΕΚ «κοιμήθηκε» μετά από στημένη φάση (κόρνερ) στο 70' και ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Νάτχο, από κεφαλιά-πάσα που δέχτηκε νίκησε τον Ανέστη και διαμόρφωσε το τελικό 1-0 υπέρ της ΤΣΣΚΑ, η οποία προκρίθηκε στα play off του Champions League.

Το πρώτο ημίχρονο στη Μόσχα τελείωσε χωρίς τέρματα, παρά τις τρεις κλασικές ευκαιρίες των Ρώσων, για να πετύχουν κάποιο γκολ. Η ΑΕΚ δεν είχε καλή οργάνωση στο παιχνίδι της μετά το πρώτο 15λεπτο, οι παίκτες της ήταν νευρικοί κι έκαναν αρκετά λάθη, ενώ επιθετικά δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου. Στο δίλεπτο 14'-15' οι γηπεδούχοι απείλησαν δύο φορές με τον Βιτίνιο. Η τρίτη κλασική ευκαιρία της ΤΣΣΚΑ ήρθε στο 26' με τον Γκολοβίν να πλασάρει άουτ από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση.

Η ΑΕΚ άφησε πίσω της το κακό πρώτο 45λεπτο, μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 63' έχασε τεράστια ευκαιρία, αρχικά με το σουτ του Γιόχανσον που απόκρουσε δύσκολα ο Ακινφέεφ και στο «ριμπάουντ» της μπάλας ο Κλωναρίδης αστόχησε από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Μάνταλος «τσίμπησε» τη μπάλα από τον Ακινφέεφ, ο οποίος τον βρήκε με το χέρι στο κεφάλι, αλλά ο διαιτητής ήταν μακριά από την φάση και δεν είδε την παράβαση (πέναλτι), που αν δινόταν θα έδινε την ευκαιρία να μπει για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Γκοντσαρένκο): Ακινφέεφ, Β.Μπερεζούτσκι, Βασίν, Α.Μπερεζούτσκι, Σενίκοφ, Φερνάντες, Φέρνμπλουμ, Γκολοβίν (81’ Μιλάνοφ), Τζαγκόεφ (72’ Νάτχο), Τσάλοφ (69’ Ολάναρε), Βιτίνιο 
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες (77’ Γαλανόπουλος), Γιόχανσον, Μάνταλος, Κλωναρίδης (77’ Γιακουμάκης), Λιβάγια (71’ Χριστοδουλόπουλος) 

Last modified onThursday, 03 August 2017 15:56
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]