noodles volos banner

Δεύτερη νίκη με 2-3 και πανηγυρική πρόκριση για Πανιώνιο

Εξαιρετικός ο Πανιώνιος, νίκησε και στη Σλοβενία την Γκόριτσα με 3-2 μετά το 2-0 του πρώτου ματς και προκρίθηκε πανηγυρικά στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League, όπου τον περιμένει η Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Παίζοντας αποτελεσματικά το σύστημα των αντεπιθέσεων στο πρώτο ημίχρονο στο «Športni Park» οι «κυανέρυθροι» όχι μόνο υπερασπίστηκαν το υπέρ τους 2-0 στη Νέα Σμύρνη, αλλά πέτυχαν άλλα τρία τέρματα τα πρώτα 23 λεπτά εις βάρος της Γκόριτσα, η οποία παρουσίασε τεράστιες αμυντικές αδυναμίες.

Το ματς έγινε μπροστά σε 100 οπαδούς του Πανιωνίου, ορισμένοι εκ των οποίων διένυσαν τα 1600 χιλιόμετρα ως τη Σλοβενία με… λεωφορείο (!) και θα επιβραβευτούν από την ΠΑΕ, καθώς θα επιστρέψουν στην Ελλάδα με το τσάρτερ της ομάδας.

Με «μαέστρο» τον Ιρανό Μασούντ Σοτζαέι, η ελληνική ομάδα σκόραρε τρεις φορές με τους Γιώργο Μασούρα (11'), Σαμέντ Γεσίλ (16') και Λάζαρο Λάμπρου (23') στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ριφέτ Κάπιτς στο 15'.

Το δεύτερο ημίχρονο αποτέλεσε ουσιαστικά τυπική διαδικασία, με την Γκόριτσα να καταφέρνει να μειώσει στο τελικό 2-3 και πάλι με εκτέλεση πέναλτι του Κάπιτς στο 67ο λεπτό, αλλά τον Πανιώνιο να διαχειρίζεται με άνεση το προβάδισμά του και να παίρνει τελικά απολύτως δίκαια την πρόκριση με δύο νίκες.

Στην επιστροφή του στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» έπειτα από εννέα χρόνια, ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης δείχνει αποφασισμένος να προκριθεί στους ομίλους του Europa League και δε «φοβάται» την Μακάμπι Τελ Αβίβ, έστω κι αν θα χρειαστεί να παίξει στο Ισραήλ χωρίς τους Ιρανούς του.

Γκόριτσα: Σορτσάν, Τσέλσερ, Σκάραμποτ, Γκρέγκοριτς, Κάπιτς, Φιλίποβιτς (56' Μάρινιτς), Κόλενς (81' Χουμάρ), Γκρούντινα, Οσούγι, Ζιγκόν (68' Ναγκόντε), Κουρκ
Πανιώνιος: Κότνικ- Βλάχος, Οικονόμου, Μπανανά (60' Ταπόκο), Χατζισαφί - Κόρμπος, Σαββίδης - Λάμπρου (81' Γκιοατά), Μασούρας (68' Σαραμαντάς), Μασούντ - Γεσίλ