noodles volos banner

Μόνο 2-0 την Γκόριτσα ο Πανιώνιος

Το πρώτο και πιο αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή του στον Γ’ προκριματικό γύρο του Europa League έκανε ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν με 2-0 επί της Γκόριτσα στη Νέα Σμύρνη, στον πρώτο αγώνα του Β’ προκριματικού γύρου της διοργάνωσης και, πλέον, κρατούν στα χέρια του το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Η ρεβάνς στη Σλοβενία είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα με την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου να έχει «βάλει το νερό στ’ αυλάκι» και να κρατά την τύχη στα χέρια της.

Απόλυτος πρωταγωνιστής των «κυανέρυθρων» ήταν ο Γεσίλ, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του, ένα σε κάθε ημίχρονο, ενώ ήταν αυτός που κέρδισε την αποβολή του αμυντικού της Γκόριτσα, Γκάβτσιτς, ακριβώς στην εκπνοή του πρώτου μέρους.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του ματς, με την έννοια ότι το σκορ έπρεπε να ήταν μεγαλύτερο. Η ελληνική ομάδα κυριάρχησε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» το ματς, αν ήταν πιο προσεκτική στην τελική προσπάθεια κι αν ο γκολκίπερ των Σλοβένων, Σόρτσαν, δεν έκανε τρεις σπουδαίες επεμβάσεις στο πρώτο 45λεπτο.

Στο 13' ο Γεσίλ άνοιξε το σκορ με σουτ και στο δεύτερο λεπτό της επανάληψης πλάσαρε από κοντά και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Οι Σλοβένοι πέτυχαν γκολ με τον Ζιγκόν στο 57', το οποίο, όμως, ορθώς δε μέτρησε, καθώς ο σκόρερ των φιλοξενούμενων ήταν σε θέση οφσάιντ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Χατζισαφί, Οικονόμου, Μπανανά, Βλάχος, Κόρμπος, Σαββίδης, Λάμπρου, Μασούντ (78' Ντουρμισάι), Μασούρας, Γεσίλ (82' Ταπόκο). 

ΓΚΟΡΙΤΣΑ: Σορτσάν, Κελτσέρ, Γκρέγκοριτς, Κάπιτς, Φιλίποβιτς (46' Τσουρκ), Κόλεντς (46' Μάρινιτς), Γκρούντινα, Οσούγι, Ζιγκόν, Κάβσιτς, Γιογκάν.