noodles volos banner

Θέτει όρους η ΕΡΤ, για να μπει στο κόλπο των τηλεοπτικών της Σούπερ Λιγκ

Είναι γεγονός ότι η ΕΡΤ θα ήθελα να παρέμβει στο... τηλεοπτικό αδιέξοδο της Λίγκας και να δώσει μία χείρα...βοηθείας στη Nova. Είναι όμως επίσης γεγονός ότι θα το κάνει (αν το κάνει) υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Η πρώτη εξ αυτών αφορά την προκήρυξη του...μεθεπόμενου πρωταθλήματος. Για την ΕΡΤ οι ομάδες της Superleague από τη σεζόν 2018-2019 θα πρέπει να μειωθούν σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από αντιδράσεις. Πάση θυσία το σχέδιο της αναδιάρθρωσης θα πρέπει να προχωρήσει.

Η δεύτερη έχει να κάνει την οικονομική βοήθεια που πρέπει να παράσχει η... μεγάλη Λίγκα στη μικρή (της football league) για να καταστεί η τελευταία οικονομικά βιώσιμη. Πρέπει, κατά την άποψη πολλών, χρήματα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο να δίνονται και στη πάλαι ποτέ Β' Εθνική.

Τέλος, στην ΕΡΤ (και κατ΄επέκταση και στην κυβέρνηση) θεωρούν αυτονόητο ότι οι ομάδες θα πρέπει να δεσμευτούν ότι θα καταπολεμήσουν στη ρίζα του το φαινόμενο της βίας τα γήπεδα που κατατρώει κάθε ψήγμα αξιοπιστίας που έχει απομείνει.

Από όλα τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι η ΕΡΤ θα μπει στο παιχνίδι με τους δικούς της όρους και χωρίς να καίγεται κιόλας. Το κομμάτι που θα αγοράσει (αν το αγοράσει) θα αφορά δύο αγώνες κάθε αγωνιστική, δηλαδή 60 αγώνες μέσα στη σεζόν. Οχι τους απολύτως εμπορικούς (τα ντέρμπι) αλλά όχι και αυτούς της ανύπαρκτης εμπορικότητας.

Η διάθεση να υπάρξει λύση υπάρχει. Αν και εφόσον Λίγκα και Nova το θελήσουν, τότε το πράγμα θα προχωρήσει. Και με κυβερνητική στήριξη.