noodles volos banner

Θετική εισήγηση για Βιεϊρίνια από Μίχελ

Ειδήσεις έβγαλε ο Λούμπος Μίχελ με τις δηλώσεις του κατά την παρουσίαση του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς το μεσημέρι της Πέμπτης (22/6). Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε τόσο στον νέο προπονητή της ομάδας όσο και στα μεταγραφικά.

Εξήγησε γιατί δε θα προχωρήσει η περίπτωση του Εντόι, αναφέρθηκε στο θέμα του Βιεϊρίνια στο οποίο τα πάντα θα κριθούν από το οικονομικό, ενώ αναφέρθηκε ακόμη στον Βλάνταν Ίβιτς και στην πολύ καλή σχέση που είχε μαζί του.

«Ακούστηκαν πολλά για το τρόπο με τον οποίο επιλέξαμε τον προπονητή μας. Πολλές οι  φήμες και πρέπει κάποια στιγμή όλα να ξεκαθαρίσουν.... Χρειάστηκε να αναζητήσουμε σε μια "δεξαμενή" 50-60 προπονητών και ο Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς βρέθηκε από την πρώτη μέρα στη λίστα μας. Κάναμε τις κινήσεις που έπρεπε, καταλήξαμε σε τέσσερις προπονητές και από αυτούς επιλέξαμε τον Αλεξάνταρ. Είναι νεότερος από εμένα, αλλά δεν είναι νέος στην προπονητική. Μετράει αρκετά χρόνια, έχει δουλέψει με επιτυχία στην Παρτιζάν, αλλά και σε ομάδες της Κίνας, σε μεγάλες ομάδες, εκεί που διαχειρίστηκε μεγάλους παίκτες».

-Γιατί ο Στανόγιεβιτς και όχι κάποιος άλλος; Και ειδικά ένας προπονητής που επέλεξε σε μια σημαντική στιγμή της καριέρας του να φύγει για την Κίνα;

«Ο ΠΑΟΚ, με τον Βλάνταν Ίβιτς στο τιμόνι του, έκανε αρκετές μεταγραφικές κινήσεις για να χτίσει μια ομάδα. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε καλό επίπεδο. Με εξαίρεση τη θέση του τερματοφύλακα, θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε την σεζόν με το ρόστερ που έχουμε. Αυτό που επιθυμούμε είναι να βελτιωθούμε σε συγκεκριμένους τομείς, να προσθέσουμε πράγματα. Επιλέξαμε τον Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς διότι είναι εκείνος που μπορεί να δώσει συνέχεια σε αυτό που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι. Έχει την ίδια φιλοσοφία, προέρχεται από την ίδια χώρα με τον Ίβιτς. Είναι ένας προπονητής που έχει δουλέψει σε υψηλό επίπεδο».

-Για ποιο λόγο δεν έμεινε ο Βλάνταν Ίβιτς;

«Γράφτηκαν πολλά, ειπώθηκαν πολλά... Είμαι εκείνος που πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό, για να μείνει ο Βλάνταν και δεν έχω πρόβλημα να το πω δίπλα στο νέο τεχνικό. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή όλοι λαμβάνουμε μια απόφαση και μένουμε σε αυτή. Ο Βλάνταν πήρε την απόφασή του. Πρέπει να καταλάβουμε ότι κάποια πράγματα είναι έτσι. Κάποιος φεύγεις, κάποιος άλλος έρχεται. Συνεχίζουμε. Υπάρχουν λόγοι από τη δική μας πλευρά και υπάρχουν λόγοι και από την πλευρά του Βλάνταν. Θέλω να πιστεύω ότι θα αποκτήσω καλή σχέση με τον Αλεξάνταρ όπως είχα και με τον Βλάνταν, που χθες βρέθηκε στο γραφείο μου...».

-Είναι στόχος του ΠΑΟΚ ο Βιεϊρίνια;

«Είχα επαφή με τον ατζέντη του. Τα οικονομικά είναι στο τραπέζι. Μίλησα και με τον ιδιοκτήτη, να αναλύσουμε τη συγκεκριμένη υπόθεση και να δούμε τι θα κάνουμε. Σε κάθε μεταγραφή υπάρχουν δυο πλευρές. Η μια είναι το οικονομικό και η άλλη το αγωνιστικό. Το πρόβλημά μας στην Ελλάδα δεν είναι άλλο από το θέμα της φορολογίας σε σχέση, για παράδειγμα, με την Τουρκία. Ο Βιεϊρίνια έχει θέση στον ΠΑΟΚ και μπορεί να προσφέρει στην ομάδα, όπως έχει προσφέρει και στο παρελθόν. Η αλήθεια είναι ότι εμείς θέλουμε να δίνουμε λεφτά στα συμβόλαια και όχι σε ομάδες. Η δική μου εισήγηση είναι να πάρουμε τον παίκτη. Εγώ είμαι ο τεχνικός διευθυντής. Το λόγο θα έχει και ο οικονομικός διευθυντής, η διοίκηση».

Σε ό,τι αφορά την παρουσίαση του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στο πώς σκέφτεται την ομάδα του, πώς θα παίζει και τι θέλει στις μεταγραφές. Ο Σέρβος τεχνικός εξήγησε ότι προτιμά το 4-4-2, είπε πως γνωρίζει από την πίεση του πρωταθλητισμού και τόνισε ότι δε θα είναι επιτυχία να πετύχει όσα και ο Βλάνταν Ίβιτς. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κάνει ένα βήμα περισσότερο, σύμφωνα με όσα υποστήριξε, ενώ κατέστησε σαφές πως προτεραιότητά του είναι να αποκτηθεί τερματοφύλακας.

Πηγή: a-sports

Last modified onThursday, 22 June 2017 18:18