noodles volos banner

Τελικές συζητήσεις με τον 43χρονο προπονητή Αλ. Στανόγεβιτς ο ΠΑΟΚ

Έπειτα από μακρά αναζήτηση οι υπεύθυνοι του ΠΑΟΚ κατέληξαν στον τεχνικό που θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας τη νέα σεζόν. Οι «ασπρόμαυροι» φέρονται να έχουν φτάσει σε συμφωνία με τον 43χρονο προπονητή Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς, που έχει μεγάλη θητεία σε ομάδες της Κίνας και στην Παρτιζάν.

Ο Στανόγεβιτς θα μεταβεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη για τις τελικές συζητήσεις με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ και έπειτα θα ανακοινωθεί. Αναμένεται να σηκώσει αμέσως τα μανίκια και να πιάσει δουλειά, αφού ήδη έχουν περάσει οι μέρες και σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει η προετοιμασία του ΠΑΟΚ. Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε τριετές συμβόλαιο. 

Το who is who του Στανόγεβιτς

Περιορισμένη ποδοσφαιρική καριέρα, αλλά μεγαλύτερη προπονητική έκανε στην ως τώρα πορεία του στα γήπεδα ο Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς.

Ως ποδοσφαιριστής ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Παρτιζάν και αγωνίστηκε αρχικά στην Μαγιόρκα με σύντομο πέρασμα πέντε μόλις αγώνων την σεζόν 95-96 σε ηλικία 22 ετών, συνέχισε στην Μπέογκραντ, όπου έκανε και τις περισσότερες εμφανίσεις του σαν ποδοσφαιριστής (40 με δύο γκολ), επέστρεψε στην Παρτιζάν για άλλες 38 συμμετοχές στο σέρβικο πρωτάθλημα και έκλεισε την καριέρα του στην Ουγγρική Βιντεότον με 14 συμμετοχές.

Ως τεχνικός ξεκίνησε ως βοηθός στον πάγκο της Παρτιζάν το 2007 και τον επόμενο χρόνο ήταν βοηθός στην Εθνική Σερβίας αλλά και πρώτος προπονητής της U-19 Σερβίας. Ανέλαβε την Παρτιζάν για δυο σεζόν 2010-12 και κατόπιν μετακόμισε στη μακρινή Κίνα. Αρχικά το 2012 για την Νταλιάν Αερμπίν, μετά για την Γκουάν Πεκίνου το 2013, επέστρεψε στην Ευρώπη για την Μακάμπι Χάϊφα το 2014 και από το 2015 είχε στην ευθύνη του την Εντερπράϊζ Πεκίνου. Τώρα επανακάμπτει στα Βαλκάνια και για πρώτη φορά θα βρεθεί στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ.