noodles volos banner

Εντός 15 ημερών η απομαγνητοφώνηση συνομιλιών στο Koriopolis!

  • Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως

Ανατροπή στην υπόθεση Koriopolis μετά την αποδοχή της πρότασης της εισαγγελέως για εκ νέου απομαγνητοφώνηση 15 κρίσιμων συνομιλιών οι οποίες φέρεται πως υποστηρίζουν τα αδικήματα για τα οποία έχουν παραπεμφθεί οι κατηγορούμενοι. Μετά την πρόσφατη απόφαση να κριθούν άκυρες εκατοντάδες συνομιλίες που είχαν καταγραφεί από τον υπερκοριό της ΕΥΠ αλλά η απομαγνητοφώνηση δεν είχε γίνει με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η υπόθεση των στημένων αγώνων φαινόταν που οδηγούνταν σε φιάσκο, με τους κατηγορούμενους να νιώθουν ανακούφιση πιστεύοντας ότι θα πέσουν στα μαλακά. Ωστόσο, όπως μεταδίδει το sdna.gr η απόφαση του δικαστηρίου να απομαγνητοφωνηθούν εκ νέου συγκεκριμένες συνομιλίες ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες, φέρνει τα πάν-κάτω και εντείνει εκ νέου το ενδιαφέρον. 

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες του SDNA, το Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτή στο σύνολό της την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και διέταξε την εκ νέου απομαγνητοφώνηση περίπου 15 συνομιλιών, αυτή τη φορά με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, με συνοδευτική έκθεση, υπογραφές κλπ.

Πρόκειται για συνομιλίες εξαιρετικά σημαντικές, οι οποίες και στηρίζουν αδικήματα για τα οποία πολλοί εκ των κατηγορουμένων έχουν παραπεμφθεί βάσει του βουλεύματος. Την επιλογή για το ποιες απ’ όλες θα απομαγνητοφωνηθούν, την έκανε η ίδια η εισαγγελέας και η εξέλιξη αυτή επιβαρύνει την θέση κατηγορουμένων που πίστεψαν ότι το κατηγορητήριό τους θα ελαφρύνει…

Την ίδια στιγμή, υπήρξε και μια άλλη εξέλιξη στη δίκη του Koriopolis, αυτή τη φορά υπέρ των κατηγορουμένων…

Θυμίζουμε ότι για την υπόθεση αυτή, είχαν συνενωθεί δύο δικογραφίες: Η μία ήταν της Πόπης Παπανδρέου και αφορούσε τους στημένους αγώνες, ενώ η δεύτερη ήταν του Τμήματος Εκβιαστών Πειραιά, που ενώ ερευνούσε μια υπόθεση νονών της νύχτας, έπεσε πάνω σε συνομιλίες που αφορούσαν την στοιχηματική απάτη.

Στην διάρκεια της δίκης, υπεβλήθη ένσταση από τον δικηγόρο, Κίμωνα Ευαγγελάτο, να μην ληφθούν υπόψη και να μην αναγνωστούν οι συνομιλίες της δικογραφίας που είχε συντάξει το Τμήμα Εκβιαστών Πειραιά, διότι η συνένωσή της με την δικογραφία των στημένων αγώνων δεν είχε γίνει με τον προβλεπόμενο τρόπο, δηλαδή με εισαγγελική διάταξη.

Ένα φαινομενικά τυπικό θέμα, για το οποίο όμως, το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση κατά πλειοψηφία!

Έτσι, ενώ το κατηγορητήριο για κάποιους παραμένει βαρύ, λόγω της νέας απομαγνητοφώνησης που θα λάβει άμεσα χώρα, για κάποιους άλλους (που έχουν σοβαρές κατηγορίες) ελαφραίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό!

Η επόμενη συνεδρίαση του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το Koriopolis είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 21/6.

Πηγή: sdna.gr 

 

Last modified onThursday, 15 June 2017 00:22