noodles volos banner

Φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή σε Περέιρα και Κασάμι

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών επέβαλε την Παρασκευή 9/6 ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή στον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα και στον ποδοσφαιριστή Παϊτίμ Κασάμι, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία της «απρόκλητης εξύβρισης»! Η απόφαση είχε και τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας.

Οι δύο άντρες καταδικάστηκαν έπειτα από μήνυση που είχε υποβάλει εναντίον τους ο φίλαθλος της ΑΕΚ, Χρήστος Γαρυφάλλου, μετά τον αλήστου μνήμης προημιτελικό του Κυπέλλου τον Μάρτιο του 2015 ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, στον οποίο οι δύο κατηγορούμενοι προκάλεσαν τους οπαδούς της Ένωσης με χειρονομίες κατά την επίτευξη του γκολ των «ερυθρολεύκων» στο 90’ από τον Φράνκο Χάρα.

Η πλευρά των Κασάμι, Περέιρα, που εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο Βασίλη Δημακόπουλο (δικηγόρος και του Βαγγέλη Μαρινάκη), επεδίωξε να αναβάλει εκ νέου την υπόθεση, υποβάλλοντας ένσταση ότι οι δύο κατηγορούμενοι δεν είχαν λάβει το κλητήριο θέσπισμα… στη γλώσσα τους! Με λίγα λόγια, υποστήριξε ότι οι κατηγορούμενοι δε γνωρίζουν το κατηγορητήριο, διότι αυτό δεν είχε μεταφραστεί!

Φυσικά, η ένσταση απορρίφθηκε από το δικαστήριο το οποίο και προχώρησε στην εκδίκαση.

Ο δικηγόρος Κίμωνας Ευαγγελάτος, που εκπροσωπούσε τον φίλαθλο της ΑΕΚ, είπε προς δικαστήριο ότι «πρέπει με την απόφασή σας να στείλετε ένα μήνυμα. Θέλουμε να βλέπουμε τέτοιες συμπεριφορές; Μπορούμε να τις ανεχτούμε;».

Ο κ. Δημακόπουλος έδειξε στο δικαστήριο φωτογραφίες και με άλλους ποδοσφαιριστές που έχουν προκαλέσει παλαιότερα την κερκίδα με χειρονομίες, όπως μία με τον Χρήστο Κωστή σε ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό.

Ο Κίμωνας Ευαγγελάτος απάντησε πως «στο παρελθόν έχουμε ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές, γι’ αυτό και δεν γίναμε ποτέ προηγμένη ποδοσφαιρική χώρα. Τώρα πρέπει να βάλετε ένα τέλος σε αυτό».

Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, βλέποντας την δικαστική ήττα να έρχεται, υποστήριξε πως δεν πρόκειται για περίπτωση «απρόκλητης εξύβρισης» αλλά για «απλή εξύβριση», καθώς Περέιρα και Κασάμι είχαν προκληθεί από την κερκίδα μέσω συνθημάτων, τα οποία και ανέφερε!

Ο Κίμωνας Ευαγγελάτος είχε και πάλι την απάντηση: «Μα πώς καταλάβαιναν τα συνθήματα της εξέδρας, αφού πριν είπατε πως δεν γνωρίζουν ελληνικά»;

Η πλευρά του φιλάθλου της ΑΕΚ βγήκε εν τέλει νικήτρια, με την ελληνική δικαιοσύνη να εκδίδει μια ιστορική απόφαση.

Ωστόσο, αξίζει να θυμίσουμε, ότι για την εν λόγω υπόθεση υπάρχει και δεύτερη δίκη μετά από μηνυτήρια αναφορά της ΠΑΕ ΑΕΚ (και δίωξη από τον αθλητικό εισαγγελέα) για απρόκλητη εξύβριση αορίστου αριθμού φιλάθλων και υποκίνηση σε αθλητική βία από κοινού. Η υπόθεση είχε αναβληθεί αορίστως αλλά κάποια στιγμή θα εκδικαστεί και αυτή…

Πηγή: sdna